«Μαμά που γέννησες με καισαρική, να σου πω κάτι;»

Μία μαία γράφει ένα ανοιχτό γράμμα σε όλες τις μαμάδες που γεννούν με καισαρική. 

«Μαμά που γέννησες με καισαρική, να σου πω κάτι;»
Instagram / thelabormama

«Τα κατάφερες! Αυτό το γλυκό μωρό στην αγκαλιά σου, εσύ το έκανες. Το σώμα σου τραβήχτηκε, άλλαξε και έκανε την υπέρβαση με ανεξήγητους τρόπους για να έρθει στον κόσμο αυτή η ζωή.

Ξάπλωσες σε ένα τραπέζι στο χειρουργείο, άφησες κάποιον να σε ανοίξει, ήσουν εύθραυστη, δυνατή και απόλυτα ικανή να φέρεις στον κόσμο αυτή τη ζωή.

Με κοίταξες στα μάτια όταν το μωρό γεννήθηκε, δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλά σου καθώς σου έλεγα ότι όλα πήγαν καλά. Με άφησες να “σκάψω” μέσα στην κοιλιά σου, να κάνω μασάζ στη κουρασμένη σου μήτρα, να πιέζω τα όργανά σου για να επιστρέψουν στη θέση τους ακόμα και όταν σφάδαζες από πόνο.

Περπατούσες στο δωμάτιο με πόδια που έτρεμαν, δάκρυα στα μάτια, το κάθε βήμα όμως σε έφερνε πιο κοντά στο να επιστρέψεις με το μωρό στο σπίτι.

Με αργούς ρυθμούς, γύριζες πλευρό στη μέση της νύχτας πονώντας, για να ικανοποιήσεις την πείνα του πεινασμένου μωρού σου. Έβαζες τα δάχτυλά σου πάνω στην ροζ, φρέσκια τομή και αναρωτιόσουν πώς θα θεραπεύονταν, τι σημάδι θα άφηνε πίσω της.

Όλα αυτά μαμά τα έκανες εσύ. Ήσουν γενναία και δυνατή. Μου έδειξες πίστη και εμπιστοσύνη. Ήσουν ευγενική τόσο όταν τα πράγματα πήγαιναν όπως τα ήθελαν, όσο και όταν δεν πήγαιναν.

Έκανες αυτό που συνεχίζουν να κάνουν πολλοί. Ξάπλωσες σε εκείνο το κρεβάτι με αυτόν τον όμορφο ανεπιτήδευτο τρόπο που κάνουν πάντα οι μαμάδες.

Τα βλέπεις όσα σου λέω μαμά; Ελπίζω, ναι. Είχες και έχεις πάντα τα εφόδια για όλο αυτό και είμαι σίγουρη ότι δεν θα γίνω ποτέ μάρτυρας σε κάτι πιο εκπληκτικό. Μπράβο μαμά. Εσύ και η ιστορία σου με αφήνετε άναυδη.

Με αγάπη,
Η μαία σου»


https://www.instagram.com/p/Cb2j0NmLt8g/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μαία αυτή είναι πίσω από τον Instagram λογαριασμό The Labor Mama. Είναι και η ίδια μητέρα τριών παιδιών και καθημερινά βοηθάει και άλλες γυναίκες να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Στο account που έχει δημιουργήσει μοιράζεται συμβουλές, εμπειρίες, σκέψεις και οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τις 40.000.

Η φωτογραφία ανήκει σε μία από το κοινό της, και δείχνει μία μαμά στο κρεβάτι του χειρουργείου που έχει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της λίγο μετά τον τοκετό με καισαρική.

Στο Instagram επαγγελματίες φωτογράφοι και γονείς δημοσιεύουν φωτογραφίες από τον τοκετό και οι φωτογραφίες καισαρικής αποδεικνύουν ότι και με αυτή τη μέθοδο, η όλη διαδικασία είναι κάτι μοναδικό.

Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved