Εικόνες δείχνουν πώς αναρρώνει το σώμα και πώς επουλώνεται η ουλή της καισαρικής

  • Πώς μοιάζει η τομή της καισαρικής τομής
  • Εικόνες που δείχνουν την ανάρρωση της καισαρικής τομής μέρα με τη μέρα
Εικόνες δείχνουν πώς αναρρώνει το σώμα και πώς επουλώνεται η ουλή της καισαρικής

Η Jules Theis, μια μαμά και συγγραφέας στο επάγγελμα, διατηρεί λογαριασμό στο Instagram όπου μέσα από τις αναρτήσεις της και τα όμορφα κείμενά της, μοιράζεται φωτογραφίες από την καθημερινότητά της.

Η ίδια έχει αποκτήσει δυο γιους και μια κόρη. Την κόρη της την έφερε στον κόσμο πριν λίγους μήνες και οι αναρτήσεις της γύρω από την ανάρρωση της καισαρικής τομής και το σημάδι χαμηλά στην κοιλιά κάνει πολλές μαμάδες να ταυτίζονται μαζί της.

Οι μελανιές της καισαρικής

anarrosi oulis apo kaisariki tomi 1

Αυτή η φωτογραφία της μάζεψε αρκετά σχόλια και likes από γυναίκες που τη χειροκρότησαν για το θάρρος της να δείξει πώς πραγματικά είναι ένα σημάδι καισαρικής εγκυμοσύνης. Η ίδια έγραψε κάτω από τη φωτογραφία της:

"Τίποτα δεν θα μπορούσε να με είχε προετοιμάσει για αυτές τις πληγές μάχης.

Την πρώτη φορά που αφαιρέθηκε ο επίδεσμος (από την τομή της καισαρικής) τρεις ημέρες μετά την επέμβαση, το πρόσωπο της μαίας άλλαξε μορφή. Είπε, "είναι μπλε, είναι πολύ μπλε". Καθώς πλησίασα στον καθρέφτη του μπάνιου και είδα τι είχε απομείνει από το σώμα μου μετά τη γέννηση, έπαθα σοκ. Κοίταξα γρήγορα μακριά και τράβηξα ξανά προς τα επάνω την πάνα εγκυμοσύνης που φορούσα, για να μην βλέπω την τομή και τα σημάδια.

Γνωρίζω αυτή την αίσθηση του διαχωρισμού του σώματός μου μετά τον τοκετό. Η αίσθηση ότι αυτό το κορμί δεν είναι πια δικό μου. Ότι έχασα κάτι καθώς γεννιόταν το μωρό μου. Ξέρω ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια, ακόμη και δεκαετίες για να αποκατασταθεί η σύνδεση που είχα μαζί του και θα πρέπει να εργαστώ για αυτό. Αυτή τη φορά δεν θέλω να χαθεί ξανά.

Αν και οι μαύρες, μπλε και κίτρινες μελανιές αποχρωματίζουν το δέρμα μου και σημαδεύουν σαν τις πολεμικές πληγές της μήτρας μου, δεν θέλω να τις καλύψω.

Αυτά είναι αποτυπώματα του πώς γέννησα.

Τα απομεινάρια όσων έχουμε ζήσει και όσων έχουμε περάσει μαζί. Θα επουλωθούν και θα ξεθωριάσουν, και σε αυτό το διάστημα θα είμαι ευγνώμων για το απίστευτο σώμα μου και όλα όσα μου έχει φέρει. Γιατί μου έδωσε την αγάπη που έχω σε αυτή τη ζωή."

Το ημερολόγιο μιας καισαρικής τομής και η επούλωση της τομής

anarrosi oulis apo kaisariki tomi 3

Θέλοντας οι γυναίκες που την ακολουθούσαν να δουν πώς επουλώθηκε με μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα τη τομή που απέκτησε από την καισαρική τομή, η Jules, δημοσίευσε φωτογραφίες της που δείχνουν το σημάδι της και πώς επουλωνόταν σταδιακά.

Κάτω από τη φωτογραφία αυτή έγραψε:

kaisariki tomi anarrosi oulis

"1 στις 5 γεννήσεις είναι καισαρική τομή και κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ακόμα ένα στίγμα. Όταν ετοιμαζόμουν για τη δική μου καισαρική τομή προσπάθησα να βρω φωτογραφίες από τη φάση της επούλωσης. Ήθελα να δω πραγματικά πώς θα μπορούσε να είναι το σώμα μου για να προετοιμαστώ για τα επακόλουθα, ωστόσο το μόνο που μπορούσα να βρω στα social media ήταν φωτογραφίες μιας επουλωμένης ουλής από την τομή της καισαρικής τομής. Ακριβώς μετά, καθαρή γραμμή σε σώμα μετά τον τοκετό μήνες μετά την επέμβαση.

Όταν οι επίδεσμοι βγήκαν από τη δική μου ουλή 3 ημέρες μετά την καισαρική τομή έπαθα σοκ. Δεν είχα προετοιμαστεί για τους μώλωπες, το πρήξιμο και ό,τι είχε απομείνει από την κοιλιά μου. Δεν ήξερα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα εξακολουθούσα να πονάω καθημερινά. Δεν μου είπαν ότι θα είχα εσωτερικά ράμματα για να κρατήσω τη μήτρα μου ενωμένη και αυτό θα ήταν πολύ πιο επώδυνο από την ίδια την τομή. Δεν ήξερα πόσο εξαντλητική ήταν πραγματικά η διαδικασία θεραπείας και νομίζω ότι όλα αυτά θα έπρεπε να τα λένε στις γυναίκες πριν. Όχι για να τις τρομάξουνε, αλλά για να προετοιμαστούν για την καλύτερη επιλόχεια ανάρρωση που μπορούν να έχουν.

Μόλις γύρισα σπίτι από το νοσοκομείο άρχισα να βγάζω φωτογραφίες του σώματός μου να θεραπεύεται κάθε δύο μέρες. Δεν ήμουν σίγουρη τι θα έκανα με αυτές τις φωτογραφίες, αλλά καθώς είδα την ομορφιά στο πόσο γρήγορα ανάρρωνε το σώμα μου από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, ήθελα να τις μοιραστώ.

Εδώ είναι λοιπόν το σώμα μου με καισαρική τομή και ελπίζω να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε συναισθηματικά, διανοητικά και σωματικά για να γεννήσετε το μωρό σας με αυτόν τον τρόπο!".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved