«Η φροντίδα είναι τα πάντα»

«Εκτίμησε τον εαυτό σου, εκτίμησε τον ρόλο σου, εκτίμησε όλα όσα κάνεις»

«Η φροντίδα είναι τα πάντα»

«- Τι έκανες σήμερα;

- Τίποτα στην πραγματικότητα.

Έχω δώσει αυτήν την απάντηση ένα εκατομμύριο φορές όταν μένω με τα παιδιά στο σπίτι. Σήμερα όμως μία “ανάμνηση” εμφανίστηκε στο κινητό μου από μία μέρα που σημείωνα και το παραμικρό που έκανα κατά τη διάρκεια μίας μέρας. Και ήταν ατελείωτα. Εκατοντάδες μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα.

Σήμερα, καθάρισα τόσα πολλά κακάκια, έβαλα ψεύτικους γύψους σε δήθεν χτυπήματα, σκούπισα δάκρυα, έφτιαξα φαγητό, κατέστρεψα τη μέση μου σπρώχνοντας τα παιδιά στα αυτοκινητάκια, τραγούδησα, χόρεψα, έπαιξα… και θα μπορούσα να πω και άλλα, και άλλα.

Όμως, επειδή δεν έκανα γενική στο σπίτι ή δεν πέρασα ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας, είναι εύκολο να πω και να νιώσω σαν να μην έκανα τίποτα.

Και αυτό δεν θα μπορούσε να απείχε περισσότερο από την αλήθεια. Κάποιος που φροντίζει ένα παιδί, ΠΑΝΤΑ κάνει κάτι γιατί ακόμα και όταν δουλεύεις και δεν είσαι στο σπίτι, συναισθηματικά είσαι εκεί και περιμένεις μέχρι να γυρίσεις.

Αυτό συνεπώς το illustration με μία μαμά που αλλάζει μία πάνα, μπορεί να φαίνεται ως τίποτα, αυτή όμως η φροντίδα είναι τα πάντα.

Εκτίμησε τον εαυτό σου, εκτίμησε τον ρόλο σου, εκτίμησε όλα όσα κάνεις»

mama skitsa mitrotita 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / this_mama_doodles

Το παραπάνω κείμενο έγραψε σε ανάρτησή της η Emma Flynn για να συνοδεύσει ένα από τα σκίτσα της. Η Emma είναι μαμά και καλλιτέχνης και η μητρότητα αποτελεί για αυτήν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες της. Τα σκίτσα αποτυπώνουν απλές καθημερινές στιγμές της μητρότητας και όσα σχεδιάζει και γράφει στο προφίλ της στο Instagram, είναι μια υπενθύμιση προς όλες τις μαμάδες για τον σπουδαίο τους ρόλο.

Δείτε ακόμα περισσότερες δημιουργίες της Emma στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved