Μαμά υμνεί τη μητρότητα μέσα από ρεαλιστικά και αστεία σκίτσα

Σκίτσα τρυφερά, χιουμοριστικά, αληθινά…

Μαμά υμνεί τη μητρότητα μέσα από ρεαλιστικά και αστεία σκίτσα
instagram / betje_com

Η Betje είναι σκιτσογράφος από την Ολλανδία και μητέρα τριών παιδιών. Ξεκίνησε να σκιτσάρει όταν το πρώτο της παιδί ήταν δύο ετών.

Περισσότερο ήταν μια ανάγκη να καταγράψει, σαν ένα είδος ημερολογίου, τη νέα της καθημερινότητα με τον γιο της προκειμένου να μη ξεχνάει τις απλές καθημερινές στιγμές μαζί του. Στην πορεία όμως εξελίχθηκε σε κάτι πιο ουσιαστικό για την ίδια.


https://www.instagram.com/p/CZ-Dx_9I6RN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Σε αυτά τα 10 χρόνια μητρότητας, έφτιαξα πολλά σχέδια που απεικόνιζαν αυτή την όμορφη περιπέτεια. Ναι, τα παιδιά έδωσαν πολύ νόημα, αγάπη και χαρά στη ζωή μου, αλλά ας το παραδεχτούμε, η καθημερινότητα είναι η πιο δύσκολη αλλά με πολλές αστείες στιγμές. Και αυτές προσπάθησα να αναδείξω μέσα από τα σκίτσα μου, παρουσιάζοντας όλες τις φάσεις της ανατροφής των παιδιών», σχολιάζει η ίδια.

Στα σκίτσα της λοιπόν θα δείτε στιγμές χαράς, ευτυχίας, απόγνωσης, κούρασης, εξάντλησης, χαλάρωσης.

Και θα διαπιστώσετε κοιτάζοντάς τα ότι το είσαι καλός γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση.


https://www.instagram.com/p/CZmjtsqoRTE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι σημαίνει σωστός γονιός;

Αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του, που δεν έχει πρόβλημα να ζητήσει συγγνώμη, που δεν είναι κριτής των πάντων, που είναι δίπλα στο παιδί του , που του αφήνει χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί, που δεν του κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά, που δεν του μεταφέρει τα ενοχικά του σύνδρομα, που δεν το φορτώνει με τα απωθημένα του, που μπορεί να ακούει, που είναι εκεί για να του προσφέρει μία ζεστή αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μία καλή κουβέντα!

Είναι πολλά μαζί αρκεί ο γονιός να έχει τη διάθεση να μάθει.

Δείτε και άλλα από τα υπέροχα σκίτσα της Betje στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved