Γιόγκα για θηλάζουσες μητέρες: Τα οφέλη και έξι στάσεις (vids)

  • Έξι στάσεις γιόγκα, κατάλληλες για την περίοδο του θηλασμού.
  • Η γάτα
  • Ο σκύλος
  • Η γέφυρα
  • To γεράκι
  • Η σφίγγα
  • Η βάρκα
Γιόγκα για θηλάζουσες μητέρες: Τα οφέλη και έξι στάσεις (vids)

Τα οφέλη της γιόγκα για το σώμα και το πνεύμα είναι γνωστά. Ιδιαίτερα ωφέλιμη είναι και για τις θηλάζουσες μητέρες που για ώρες κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά, καταπονώντας μέση και χέρια.

Ποια είναι τα οφέλη της γιόγκα την περίοδο του θηλασμού;

Όσοι κάνουν γιόγκα γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι απλώς ένα είδος γυμναστικής. Είναι τρόπος ζωής και προάγει την υγεία σώματος και πνεύματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η λέξη προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα yuj που σημαίνει «ένωση του νου και του σώματος».

Η γιόγκα βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει το στρες. Επίσης, βοηθάει στην μείωση του σωματικού βάρους και δυναμώνει τους μύες και τα οστά. Θεωρείται κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Έξι στάσεις γιόγκα για θηλάζουσες μητέρες

Η γάτα

Η στάση της γάτας, χαλαρώνει τη σπονδυλική στήλη και δυναμώνει τη μέση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο και επαναλάβετε για 8-10 φορές.



Ο σκύλος

Σε αυτήν την στάση θα πρέπει να μείνετε για 10-15 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη στάση μακραίνει και τεντώνει την σπονδυλική στήλη και δυναμώνει τους μύες στο πάνω μέρος του σώματος.



Η γέφυρα

Μία στάση που δυναμώνει τους μύες της πλάτης, ανακουφίζει από πόνους και τεντώνει το στήθος, τον λαιμό και την σπονδυλική στήλη. Επίσης, ανοίγει τους πνεύμονες και βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης. Δείτε πώς θα την κάνετε στο παρακάτω βίντεο.



To γεράκι

Μείνετε σε αυτήν την στάση για 15 με 30 δευτερόλεπτα. Δυναμώνει πόδια, ώμους και πλάτη, βελτιώνει την ισορροπία και μειώνει τους μυϊκούς πόνους. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο ακόλουθο βίντεο.



Η σφίγγα

Η συγκεκριμένη στάση δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέρει χαλάρωση και διεγείρει τα όργανα της κοιλιάς. Δείτε πώς να την κάνετε παρακάτω.



Η βάρκα

Η στάση της βάρκας δυναμώνει την πλάτη, τους κοιλιακού, αλλά και του μύες των ποδιών. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Με πληροφορίες από momjuction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved