Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Ασκήσεις yoga για μέλλουσες μαμάδες (βίντεο)

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Ασκήσεις yoga για μέλλουσες μαμάδες (βίντεο)

Η συστηματική άσκηση την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει πολλά οφέλη για τη μέλλουσα μητέρα και την εξέλιξη της κύησης. Οι ειδικοί προτείνουν 20 με 30 λεπτά ήπιας γυμναστικής όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες της εβδομάδας, εφόσον επιτρέπεται. Όσον αφορά το είδος της γυμναστικής, οι επιλογές σας είναι πολλές και η yoga είναι ένα από τα πιο δημοφιλή για την ιδιαίτερη περίοδο ης εγκυμοσύνης.

Ποια τα οφέλη της yoga στην εγκυμοσύνη;

H yoga θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον ύπνο σας, να ανεβάσετε τη διάθεσή σας και να αυξήσετε τις αντοχές σας. Επίσης, θα γυμνάσετε όλους τους μύες του σώματός σας και θα ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη και τη μέση που είναι αρκετά σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, κάνοντας yoga:

Μειώνετε το στρες και τα συμπτώματα κατάθλιψης

Με τη yoga μαθαίνετε πώς να χειρίζεστε την αναπνοή σας, το οποίο είναι και το μυστικό για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης η ρυθμική και ελεγχόμενη αναπνοή, «μπλοκάρει» την παραγωγή κορτιζόλης, τα υψηλά επίπεδα της οποία έχουν συσχετιστεί με την κατάθλιψη.

yoga egkymosyni ofeli kai askiseis 1

Βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος

Η yoga περιλαμβάνει ασκήσεις με τις οποίες τεντώνονται οι μύες και όλο το σώμα. Αυτό το τέντωμα βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Προετοιμάζεστε για τον τοκετό

Κάνοντας yoga μαθαίνετε να συγκεντρώνεστε, να αναπνέετε σωστά, τα οποία αποδεδειγμένα συμβάλλουν σε έναν πιο εύκολο και ανώδυνο τοκετό.

Εύκολες ασκήσεις yoga για εγκυμονούσες

Ακόμα και εάν δεν έχετε ξανακάνει yoga ποτέ στη ζωή σας, η περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η ιδανική για να ξεκινήσετε. Μπορείτε μάλιστα να κάνετε ασκήσεις και στο σπίτι μόνη σας. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα εύκολο 20λεπτο πρόγραμμα, κατάλληλο για όποιο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και εάν βρίσκεστε.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οποιοδήποτε είδος γυμναστικής και εάν επιλέξετε να κάνετε στην εγκυμοσύνη σας, καλό είναι πρώτα να συμβουλευτείτε και να πάρετε το «πράσινο φως» από τον γιατρό σας.



Πηγή πληροφοριών: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved