Ασκήσεις yoga για μαμάδες και μωρά - Ποια τα οφέλη

Εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί με το μωρό σας στο σπίτι.

Ασκήσεις yoga για μαμάδες και μωρά - Ποια τα οφέλη

Η yoga προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα yuj που σημαίνει "ένωση του νου και του σώματος". Είναι μία εναλλακτική μορφή άσκησης, μία φιλοσοφία ζωής, με σημαντικά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία..

Όσον αφορά το σώμα, οι ασκήσεις yoga:

  • ενδυναμώνουν τους μύες
  • βελτιώνουν στη στάση σώματος
  • βελτιώνουν την ευλυγισία

Σε σχέση με την ψυχική υγεία, η yoga θεωρείται ότι ηρεμεί το νευρικό σύστημα και προάγει την ψυχική ευεξία.

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες έρευνες έχουν αναδείξει τα θεραπευτικά της οφέλη, με αποτέλεσμα η yoga να γίνει ένα πολύ δημοφιλές είδος γυμναστικής για άντρες και γυναίκες. Θεωρείται κατάλληλη μορφή άσκησης για άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά και ενήλικες, ενώ πολλά οφέλη έχει και στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

bigstock Busy Young Mother Doing Yoga F 380722846

Εάν είστε νέα μαμά μπορείτε να κάνετε yoga ακόμα και μαζί με το μωρό σας. Θα ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο και θα είναι μία ευκαιρία να αθληθείτε και μέσα στο σπίτι, παρέα με το μικρό σας.

Οφέλη yoga για τα μωρά

Η yoga από τη βρεφική ακόμα ηλικία βοηθά τα μωρά να κοιμούνται καλύτερα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και γενικά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον ηρεμεί τα μωρά και τους προσφέρει συναισθήματα χαράς και χαλάρωσης.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές εύκολες ασκήσεις διάρκειας δέκα λεπτών. Είναι κατάλληλες για μωρά άνω των δέκα εβδομάδων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved