Ιδιαίτερες φωτογραφίες από κάθε στάδιο του τοκετού (εικόνες)

  • Ποια είναι τα τρία στάδια του φυσιολογικού τοκετού;
  • Ασπρόμαυρες φωτογραφίες τοκετού από την φωτογράφο Eva Rose.
Ιδιαίτερες φωτογραφίες από κάθε στάδιο του τοκετού (εικόνες)
Instagram / evarosebirth

Η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού χωρίζεται σε τρία βασικά στάδια: τη διαστολή, την εξώθηση και την υστεροτοκία.

Γενικά η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Το πρώτο και συνήθως πιο πολύωρο στάδιο είναι αυτό της διαστολής. Η διαστολή οφείλεται στην ακολουθία ακούσιων, περιοδικών συσπάσεωνπου εκδηλώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αυξανόμενη διάρκεια, συχνότητα και ένταση. Οι συσπάσεις αυτές βοηθούν τον τράχηλο να μαλακώσει, να διασταλεί και να αποκτήσει μικρότερο μήκος ώστε να μπορεί να περάσει το κεφάλι του μωρού πιο εύκολα και γίνονται ολοένα και πιο επώδυνες. Στόχος είναι η διαστολή του τραχήλου να φτάσει τα 10 εκατοστά.

Το δεύτερο στάδιο είναι το στάδιο της εξώθησης. Μόλις η διαστολή του τραχήλου φτάσει τα 10 εκατοστά, το μωρό είναι έτοιμο να βγει και χρειάζεται βοήθεια. Σε αυτό το σημείο η μητέρα πρέπει να σπρώχνει στον ρυθμό των συσπάσεων και μόλις η κορυφή του κρανίου του μωρού, ο γιατρός προσπαθεί να το βγάλει ολόκληρο.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο είναι αυτό της υστεροτοκίας. Λέγεται και στάδιο αποβολής του πλακούντα. Μετά τη γέννηση του μωρού, η μητέρα ξεκινά να έχει ξανά συσπάσεις, αλλά αυτή τη φορά μικρότερης έντασης. Οι συσπάσεις αυτές βοηθούν τη μήτρα να συσταλεί και να αποβάλει τον πλακούντα, ο οποίος και εξετάζεται από τον γιατρό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αιμορραγίας.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες τοκετού από την φωτογράφο Eva Rose

Η Eva Rose είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού και μαία από το 1998 και έχει παρευρεθεί σε περισσότερες από 200 γέννες γυναικών. Με την εμπειρία και τις γνώσεις της γνωρίζει την διαδικασία με κάθε λεπτομέρεια και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικές φωτογραφίες από όλα τα στάδια το τοκετού.

Στις φωτογραφίες της αποτυπώνει την μητέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής, τη στιγμή που ένα μωρό γεννιέται αλλά και το μετά, όταν οι γονείς κρατούν το νεογέννητο στην αγκαλιά τους για πρώτη φορά.


https://www.instagram.com/p/CWq0M3nKPLD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι φωτογραφίες τοκετού που δημοσιεύει στο Instagram συγκεντρώνουν χιλιάδες likes. Οι περισσότερες είναι ασπρόμαυρες και η Eva γνωρίζει πολύ καλά πώς να αναδεικνύει μέσα από αυτές, τις πιο «δυνατές» στιγμές της όλης διαδικασίας.


https://www.instagram.com/p/CRcFIAxK4xS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved