Πανέμορφα σκίτσα θηλασμού από μία μαμά τριών παιδιών (εικόνες)

  • Τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το μωρό
  • Τα σκίτσα της Rita Navarro για τον θηλασμό
Πανέμορφα σκίτσα θηλασμού από μία μαμά τριών παιδιών (εικόνες)
Instagram / o_trocatintas

Τα οφέλη του θηλασμού για το μωρό αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα είναι αδιαμφισβήτητα. Το μητρικό γάλα είναι η καταλληλότερη τροφή για τα βρέφη τους πρώτους μήνες καθώς τους παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και στις ακριβείς ποσότητες. Μάλιστα η σύστασή του αλλάζει μήνα με τον μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού, ενώ είναι πλούσιο και σε αντισώματα που προστατεύουν το βρέφος από ιώσεις. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο θηλασμός ενισχύει το δέσιμο της μαμάς με το μωρό και προσφέρει στο βρέφος μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Για τη μητέρα τα οφέλη είναι εξίσου πολλά. Η ορμόνη ωκυτοκίνη που παράγεται κατά τη διαδικασία του θηλασμού, βοηθά τη μήτρα να επανέλθει πιο γρήγορα στο φυσιολογικό της μέγεθος μετά τον θηλασμός. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συγκεκριμένες παθήσεις όπως καρδιακά νοσήματα, διαβήτη ρευματοειδή αρθρίτιτιδα, αλλά και επιλόχειο κατάθλιψη.

Τα σκίτσα της Rita Navarro για τον θηλασμό

H Rita Navarro είναι μητέρα τριών παιδιών, ψυχίατρος και καλλιτέχνης. Η μητρότητα αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργεί υπέροχα σκίτσα για να αναδείξει τις καλές, τις λιγότερο καλές και τις τρυφερές στιγμές που κάθε μητέρα βιώνει.


https://www.instagram.com/p/CYpW8d0sqaJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από τα σκίτσα της που ξεχωρίζουν είναι τα σκίτσα θηλασμού και είναι πολλά. Οι δημιουργίες της αποτυπώνουν μαμάδες που θηλάζουν τα μωρά τους, νεογέννητα ή και μεγαλύτερα, όπου και αν βρεθούν και αναδεικνύουν την ομορφιά και την τρυφερότητα της διαδικασίας.


https://www.instagram.com/p/CYmtBC_MTCK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα θηλασμού της Rita Navarro στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved