Το μητρικό γάλα αλλάζει μήνα με μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας

Το μητρικό γάλα αλλάζει μήνα με μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας

Το μητρικό γάλα είναι εκπληκτικό για πολλούς λόγους, ένας από τους αυτούς είναι και ότι αλλάζει με μήνα με τον μήνα για να παρέχει στο μικρό σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται καθώς μεγαλώνει.

Ιδού όλα όσα ανακαλύψαμε για το μητρικό γάλα και τη σύστασή του.

  • «Ορισμένοι από τους ανοσολογικούς παράγοντες στο μητρικό γάλα αυξάνονται σε συγκέντρωση κατά το δεύτερο χρόνο και επίσης κατά τη διαδικασία απογαλακτισμού». (Lawrence & Lawrence 2011, Goldman 1983, Goldman & Goldblum 1983, Institute of Medicine 1991)
  • Το ανθρώπινο γάλα κατά το δεύτερο χρόνο μετά τον τοκετό περιέχει σημαντικά υψηλότερες συγκεντρώσεις λακτοφερρίνης, λυσοζύμης και ανοσοσφαιρίνης Α, από τα δείγματα τράπεζας γάλακτος που συλλέχθηκαν από δότες λιγότερο από 12 μήνες μετά τον τοκετό. (Perrin 2016)
  • Το ανθρώπινο γάλα που αντλείται από μητέρες που θηλάζουν για περισσότερο από 1 χρόνο έχει σημαντικά αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και ενέργεια, σε σύγκριση με το γάλα που αντλείται από γυναίκες που θηλάζουν για μικρότερα χρονικά διαστήματα. (Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Οι αλλαγές στο μητρικό γάλα

Δείτε παρακάτω πώς αλλάζει η σύσταση του μητρικού γάλακτος από τη στιγμή της γέννησης μέχρι την 6η εβδομάδα, τους 3 μήνες, τους 6, τους 12 και τους 24 μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved