Υπέροχα σκίτσα αποτυπώνουν τη ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς (εικόνες)

  • Η σημασία της μητρική αγκαλιάς στην ανάπτυξη των παιδιών.
  • Το μωρό αναγνωρίζει τη μητρική αγκαλιά από πολύ νωρίς.
Υπέροχα σκίτσα αποτυπώνουν τη ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς (εικόνες)
Instagram @ art_to_remember_by_nw / luciaannalicia

Το άγγιγμα είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη επιβίωση, ειδικά για ένα νεογέννητο.

Πάνω από 600 ιατρικές μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της ανθρώπινης επαφής αποδεικνύουν αυτό που γνώριζαν πάντα οι μαμάδες: οι αγκαλιές είναι σημαντικές. Το στοργικό άγγιγμα, με τη μορφή αγκαλιών και χαδιών, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού και αυτά τα θετικά αποτελέσματα συντροφεύουν το παιδί μέχρι την ενήλικη ζωή του.


https://www.instagram.com/p/CXDkz7QDsSZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι κερδίζει το μωρό από τις αγκαλιές

Οι αγκαλιές δεν χαλαρώνουν απλά το μωρό αλλά συμβάλλουν στην ενίσχυση της αίσθησης αποδοχής και ενσυναίσθησης, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγιή συναισθηματική και γνωστική του ανάπτυξη.

Επιπλέον, το αγκάλιασμα μπορεί να βοηθήσει να είναι το μωρό σας υγιές. Οι αγκαλιές προάγουν την αίσθηση ευεξίας του μωρού και μειώνουν το επίπεδο άγχους τους και κατά συνέπεια πέφτουν τα επίπεδα της κορτικοστεροειδούς ορμόνης του στρες που μπορούν να καταστέλλουν την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.


https://www.instagram.com/p/CXBfLxvjC_X/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχουν κι άλλη οφέλη της ζεστής μητρικής αγκαλιάς.

Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να γίνει πιο έξυπνο, πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, πιο ανθεκτικό και να έχει στενή σχέση μαζί σας.

Η Nicole Wegman μέσα από τα σκίτσα της καταφέρνει να αποτυπώσει τη δύναμη και τη ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς. Όπως θα παρατηρήσετε, τα πρόσωπα των μαμάδων και των παιδιών είναι γαλήνια, ενώ στις περιπτώσεις που τα παιδιά δεν κοιμούνται στην αγκαλιά της μητέρας τους, χαμογελούν ευτυχισμένα.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικά από τα υπέροχα σκίτσα της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved