Εσείς γνωρίζατε αυτά τα tips για το σιδέρωμα;

Εάν όχι, ήρθε η ώρα να τα μάθετε και να τα εφαρμόσετε.

Εσείς γνωρίζατε αυτά τα tips για το σιδέρωμα;

Το σιδέρωμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Κάθε τόσο, τα στοιβαγμένα ρούχα που βλέπετε πάνω στην καρέκλα ή το κρεβάτι, σας θυμίζουν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξετε σιδερώστρα, να βάλετε το σίδερο στην πρίζα και να πάρει το χέρι σας φωτιά.

Μπορεί να έχετε σιδερώσει άπειρα ρούχα, πόσο σίγουρη όμως είστε ότι τα σιδερώνετε σωστά;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά tips για το σιδέρωμα. Εάν δεν τα γνωρίζατε, ήρθε η ώρα να τα μάθετε και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Η σωστή μέθοδος

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τη σωστή μέθοδο στο σιδέρωμα. Ποια είναι αυτή; Πρέπει να κατευθύνετε το σίδερο μόνο προς μία κατεύθυνση και όχι μπρος-πίσω όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Επιπλέον, το σιδέρωμα γίνεται πιο αποτελεσματικό εάν σιδερώνεται το ρούχο από μέσα προς τα έξω.

Χρησιμοποιείτε μόνο απιονισμένο νερό

Μην αμελείτε να βάζετε νερό στο σίδερο κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Το νερό αυτό όμως δεν πρέπει να είναι της βρύσης αλλά απιονισμένο. Το απλό νερό βρύσης μπορεί να καταστρέψει το σίδερο και τα ρούχα.

Στήστε τη σιδερώστρα σωστά

Όσο ασήμαντο και αν σας φαίνεται, το ύψος που θα επιλέξετε για τη σιδερώστρα επηρεάζει το σιδέρωμα των ρούχων. Δεν πρέπει αν είναι πολύ ψηλά, γιατί τότε δεν θα βάζετε την απαραίτητη πίεση με το χέρι σας, αλλά ούτε πολύ χαμηλά γιατί σίγουρα θα σας πονέσει η μέση σας.

Η μια πλευρά αρκεί

Σε κάποια ρούχα, αρκεί να σιδερώσετε μόνο τη μία πλευρά. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάτε το χρόνο σας και να κουράζεστε όταν σιδερώνοντας τη μια πλευρά, έχετε πετύχει το στόχο σας.

Μην ξεχνάτε το σπρέι σιδερώματος

Στις δύσκολες περιπτώσεις, το σπρέι σιδερώματος μπορεί να κάνει θαύματα. Κάποτε ήταν από τα αγαπημένα προϊόντα των νοικοκυρών και όχι άδικα.

Πότε να χρησιμοποιήσετε ξύδι

Εάν για κάποιο λόγο αφήσετε το σίδερο λίγο παραπάνω από ό,τι πρέπει σε ένα ρούχο και αυτό μαυρίσει ελαφρώς, μην πανικοβληθείτε. Βάλτε λίγο ξύδι στο σημείο εκείνο και τρίψτε το με μία πετσέτα. Σε λίγο ο λεκές θα είναι παρελθόν.

Καθαρίζετε το σίδερό σας συχνά

Μην αμελείτε το συχνό καθάρισμα του σίδερού σας. Εάν δεν το καθαρίζετε, θα αφήνει λεκέδες στα καθαρά ρούχα, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε.

Μη σιδερώνετε ρούχα που έχουν λεκέ

Σιδερώνοντας μία επιφάνεια με λεκέ, το σίγουρο είναι ότι θα βγει ακόμη πιο δύσκολα.

Πηγή: helpfulforhomes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved