Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από κάψιμο στο σιδέρωμα

Κάψατε το αγαπημένο σας μπλουζάκι στο σιδέρωμα;

Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από κάψιμο στο σιδέρωμα

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα σημάδι καψίματος κατά το σιδέρωμα στην αγαπημένη σας μπλούζα. Ή στο πουκάμισο του συζύγου. Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση – ή τον πανικό σας- αλλά μην βιαστείτε να το πετάξετε. Υπάρχουν λύσεις στις οποίες μπορείτε να καταφύγετε για να επανέλθει το ρούχο στην κανονική του κατάσταση.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες αμμωνίας και οξυζενέ στην καμένη περιοχή. Αφήστε το μίγμα να καθίσει από λίγα λεπτά μέχρι μία ώρα- ο χρόνος εξαρτάται από τη σοβαρότητα του καψίματος. Μην αφήσετε το λεκέ να στεγνώσει. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές παραμένει υγρός με αυτά τα δύο προϊόντα και στη συνέχεια ξεπλύνετε το ύφασμα με νερό πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Γρήγορη λύση

Αν σκοπεύετε να φορέσετε το ρούχο την ίδια μέρα, θα χρειαστείτε μια διαφορετική λύση. Με τον τρόπο αυτό ο λεκές θα απομακρυνθεί χωρίς να χρειαστεί να ξανά πλύνετε το ρούχο σας. Αυτό είναι που κάνετε είναι να τρίψτε λίγο ξίδι πάνω στην καμένη περιοχή και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved