Νοσοκόμα αφού γέννησε, έκανε η ίδια τις απαραίτητες εξετάσεις στο μωρό της

Παρά την εξάντληση, φρόντισε η ίδια το νεογέννητο μωρό της.

Νοσοκόμα αφού γέννησε, έκανε η ίδια τις απαραίτητες εξετάσεις στο μωρό της
φώτο: facebook.com/ BirthStoriesbyAlexandriaMooney

Η φωτογράφος γέννας Alexandria Mooney έχει παραστεί σε περισσότερους από 100 τοκετούς προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη γέννα, αυτή της νοσοκόμας Chelsea Herpstreith, εντυπωσιάστηκε από το σθένος και τη δύναμή της.

Όπως έγραψε στη σελίδα της στο facebook, η Chelsea είχε μόλις γεννήσει τον γιο της Julien στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, και παρά την εξάντληση και τον πόνο, έκανε η ίδια τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο στο παιδί της. Και η Alexandria Mooney ήταν εκεί, καταγράφοντας κάθε λεπτό.

« Θα αναφερθώ σε αυτή τη μαμά …γιατί αν και έχω πάει σε περισσότερες από 100 γέννες, δεν συνάντησα ποτέ κάτι αντίστοιχο!

Είναι μία από τις πιο απίστευτες νοσοκόμες που έχω γνωρίσει και η δουλειά της (που είμαι σίγουρη ότι θα υποστήριζε ότι είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο) είναι να φροντίζει τα νεογέννητα μωρά, δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους. Ακούει την καρδιά τους, μετρά την περιφέρεια του κεφαλιού τους, παίρνει το βάρος τους, τα μικρά τους αποτυπώματα ... και πολλά άλλα!

Όταν συζητούσαμε πριν από την ημέρα της γέννας, μου είπε ότι ήθελε να κάνει μόνη της τις εξετάσεις του μωρού της. Κι εγώ είπα «OMG ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ – αλλά θα είσαι εντάξει μετά τον τοκετό;». Σαφώς τα είχε σκεφτεί και φροντίσει όλα. Μάλιστα όταν μέτρησε το ύψος του μωρού της, σχολίασε: «Είναι τόσο περίεργο να το κάνεις χωρίς γάντια !!».

Ήταν πραγματικά προνόμιο να προσκληθώ σε αυτή τη γέννα και να έχω την τιμή να απαθανατίσω με τον φακό μου τη συγκεκριμένη μαμά με το νεογέννητο αγοράκι της.

Η γέννα είναι τόσο απίστευτη και τόσο εκπληκτική», έγραψε χαρακτηριστικά η φωτογράφος δημοσιεύοντας μια σειρά φωτογραφιών.

nosokoma frodise to moro tis 3

Ποιες εξετάσεις γίνονται αμέσως μετά τον τοκετό στο νεογέννητο;

Μόλις το νεογέννητο γεννηθεί, αναρροφώνται τα τελευταία υπολείμματα αμνιακού υγρού που έχουν απομείνει στις αναπνευστικές οδούς. Έπειτα ο παιδίατρος, ελέγχει αν υπάρχουν εμφανείς δυσμορφίες ή όχι και αξιολογεί το βαθμό ζωηρότητας του μωρού.

Φύλλο πρώτης εξέτασης-Κλίμακα Αpgar

Στο φύλλο πρώτης εξέτασης, ο παιδίατρος θα γράψει την ειδική βαθμολογία που θα προκύψει από την εξέταση που θα κάνει στο νεογέννητο. Τα σημεία που εξετάζονται είναι πέντε:

  1. η καρδιακή συχνότητα
  2. η αυθόρμητη αναπνευστική δράση
  3. ο μυικός τόνος
  4. τα αντανακλαστικά
  5. το χρώμα

Σε καθένα από τα παραπάνω αποδίδονται από 0 έως 2 βαθμοί (καλή κατάσταση, ικανοποιητική ή με προβλήματα). Το άθροισμα αυτών των βαθμών είναι ένας αριθμός μεταξύ του 0 και του 10, που ονομάζεται "TEST Apgar". Όταν ένα παιδί, έχει τη μέγιστη βαθμολογία, για παράδειγμα 10, σημαίνει πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από τη γέννηση. Για να γνωρίζετε, καλές βαθμολογίες θεωρούνται όλες όσες υπερβαίνουν το 7.

Αυτή η αξιολόγηση, θα γίνει δύο φορές. Μία, ένα λεπτό μετά τη γέννηση του μωρού και η δεύτερη μετά από πέντε λεπτά

Μετά από αυτή την εξέταση, οι μαίες περιποιούνται το μωρό. Το πλένουν, το καθαρίζουν, φροντίζουν τον ομφάλιο λώρο και του βάζουν το καρτελάκι αναγνώρισης. Κατόπιν, του κάνουν μία ένεση βιταμίνης Κ, για να διευκολυνθεί η πήξη του αίματος και του βάζουν μερικές σταγόνες ειδικού κολλυρίου για την προστασία των ματιών

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι αρχικές διαδικασίες, το μωρό υπόκειται σε νέους ελέγχου, πολύ πιο ακριβείς από τους προηγούμενους: επαληθεύεται ξανά πως υπάρχει αρτιμέλεια, καθώς επίσης ο μυικός τόνος και τα νευρικά αντανακλαστικά αξιολογούνται με τόσο προσεγμένο τρόπο ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν υπάρχει κανένα νευρολογικό πρόβλημα. Εάν όλα προκύψουν καλά, το μωρό οδηγείται ξανά στη μαμά και μετά το βάζουν στο κρεβατάκι του στο θάλαμο βρεφών, μαζί με τα άλλα μωρά

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες της νοσοκόμας να εξετάζει το μωρό της αμέσως μετά τη γέννα όπως την απαθανάτισε η φωτογράφος Alexandria Mooney

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved