Ανησυχίες που έχετε σαν νέα μαμά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ο ύπνος, ο θηλασμός, η πρώτη ασθένεια αγχώνουν κάθε νέα μαμά. Ηρεμήστε. Υπάρχουν λύσεις.

Ανησυχίες που έχετε σαν νέα μαμά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ο πρώτος χρόνος ζωής ενός μωρού μπορεί να είναι γεμάτο με ανησυχίες για τις νέες μαμάδες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν είστε οι μόνες – όλες οι μαμάδες ανησυχούν ή ανησύχησαν όπως και εσείς. Το επόμενο είναι ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση ή ένας τρόπος να διευκολυνθεί η αντιμετώπισή του.

Στέρηση ύπνου: Το μωρό δεν κοιμάται το βράδυ και νιώθετε εξαντλημένη. Δεν θα κοιμηθεί ποτέ;! Η έλλειψη ύπνου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι νέοι γονείς. Ειδικά όταν ακούτε από άλλους γονείς ότι τα δικά τους μωρά κοιμούνται περισσότερο. Μην αναρωτιέστε τι κάνετε λάθος και μην ανησυχείτε: η ζωή σας μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή όντως εξαντλητική αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι. Κάθε μέρα που περνά το «πρόβλημα» θα διορθώνεται και θα έρθει μια ημέρα που δεν θα το θυμάστε κάν!

Θηλασμός: «Βάζω τα δυνατά μου για να θηλάσω, αλλά μου φαίνεται τόσο δύσκολο!» Οι πρώτες εβδομάδες του θηλασμού είναι πραγματικά δύσκολες. Εσείς και το μωρό σας πρέπει να μάθετε ο ένας τον άλλο. Οι θηλές σας πονάνε, νιώθετε εξάντληση που θα πρέπει να θηλάζετε όλο το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, μετά τις πρώτες έξι έως οκτώ εβδομάδες θηλασμού, θα παρατηρήσετε ότι τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Εάν ο θηλασμός συνεχίζει να σας δυσκολεύει, αναζητήστε συμβουλή από έναν ειδικό, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει. Τα περισσότερα προβλήματα στο θηλασμό μπορούν να επιλυθούν με τη σωστή υποστήριξη.

Η πρώτη ασθένεια του μωρού: Όλα τα μωρά κάποια στιγμή αρρωσταίνουν. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και ακολουθείστε τις συμβουλές του. Όσο δύσκολο και αν σας είναι προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι αυτή η εμπειρία θα περάσει και το μωρό σας θα αναρρώσει σύντομα.

Επιστροφή στη δουλειά: Πολλές μαμάδες αισθάνονται ένοχες που πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους. Αυτή είναι μια υγιής και συνηθισμένη αντίδραση. Η επιστροφή στην εργασία σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν αγαπάτε το μωρό σας. Το να μπορείτε να έχετε και το δικό σας χώρο και χρόνο σας κάνει μια πιο ολοκληρωμένη γυναίκα και συνεπώς καλύτερη μαμά για το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved