Τρόποι να δυναμώσετε τα νύχια σας πριν το μανικιούρ των γιορτών

Νύχια αδύναμα που σπάνε και ξεφλουδίζουν; Ιδού τι μπορείτε να κάνετε.

Τρόποι να δυναμώσετε τα νύχια σας πριν το μανικιούρ των γιορτών
Bigstock

Τα γερά νύχια αποτελούν ένδειξη καλή υγείας. Ωστόσο τα νύχια μπορεί να ξεφλουδίζουν, να σπάνε και να μην είναι τόσο υγιή όσο θα θέλατε.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να δυναμώσετε τα νύχια σας και σας προτείνουμε να τους δοκιμάσετε άμεσα, πριν κάνετε το μανικιούρ των γιορτών.

Ελαχιστοποιήστε την έκθεση στο νερό

Η υπερβολική έκθεση στο νερό κάνει τα νύχια αδύναμα και εύθραυστα. Τι μπορείτε να κάνετε; Φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα ή σε άλλες δουλειές του σπιτιού. Κλείνετε τη βρύση όταν κάνετε σαπουνάδα στα μαλλιά στο μπάνιο αντί να αφήνετε το νερό να τρέχει πάνω σας.

Προσοχή στη διατροφή

Η έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά επηρεάζει τη λειτουργία του οργανισμού. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος.

nuxia-endunamwisi-giortes.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Patrícia Hellinger

Πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και αυτό περιλαμβάνει και την υγεία των νυχιών. Πίνετε τουλάχιστο οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και με αυτόν τον τρόπο τα νύχια θα διατηρήσουν την υγρασία τους και θα δυναμώσουν.

Επιλέξτε με προσοχή τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Πολλά βερνίκια νυχιών και ασετόν περιέχουν χημικά που αποδυναμώνουν τα νύχια. Προτιμήστε τα μη τοξικά βερνίκια και ασετόν χωρίς ακετόνη.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά αντισηπτικό στα χέρια, προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση του, καθώς περιέχει αλκοόλη η οποία αφυδατώνει τα νύχια.

Κάντε ένα διάλειμμα από το ημιμόνιμο

Ημιμόνιμο ή τζελ ίσον ευκολία και όμορφο αποτέλεσμα. Ωστόσο, το συνεχές ημιμόνιμο μανικιούρ επιβαρύνει τα νύχια. Κάντε ένα διάλειμμα από το ημομόνιμο και ακόμα καλύτερα αφήστε τα νύχια εντελώς άβαφτα.

Χρησιμοποιήστε φυσικά έλαια

Έλαια όπως το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας θεωρούνται δυναμωτικά και βοηθούν στην ενδυνάμωση των νυχιών. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείτε συχνά κρέμα χεριών και να βάζετε λίγη και στην περιοχή των νυχιών για επαρκή ενυδάτωση.

Προσοχή στο λιμάρισμα

Όταν χρησιμοποιείτε τη λίμα, φροντίστε να κάνετε κινήσεις προς μία μόνο κατεύθυνση.

Με πληροφορίες από healtline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved