Αφαίρεση gel μανικιούρ: Μάθε πώς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι (video)

Είναι εύκολο, δεν απαιτεί ιδιαίτερα υλικά και κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει πώς να το κάνει. Εδώ θα τα μάθεις όλα!

Αφαίρεση gel μανικιούρ: Μάθε πώς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι (video)

Το gel μανικιούρ μας έχει σώσει και δεν χωράει καμία αμφιβολία για αυτό. Όσα πιάτα και αν πλύνουμε, όσες χειροτεχνίες και αν φτιάξουμε, όσα κουτιά/αναψυκτικά/μπουκάλια και αν ανοίξουμε, το gel μανικιούρ παραμένει αναλλοίωτο και λαμπερό. Φυσικά, όλα τα καλά πράγματα δεν κρατούν για πάντα και έτσι, μετά από μία εβδομάδα, το gel μανικιούρ χρειάζεται αφαίρεση γιατί τα νύχια μας μακραίνουν (ποιος ξέρει πόσο θα κρατούσε αν δεν μάκραιναν). Τότε είναι που πρέπει να βρούμε χρόνο να κλείσουμε ραντεβού για αφαίρεση. Ακόμα χειρότερα όμως, αντί να κλείσουμε ραντεβού, προσπαθούμε να κάνουμε αφαίρεση με τα… δόντια μας και αυτό είναι ό, τι χειρότερο.

manikiour gel fournaki

Το gel μανικιούρ χρειάζεται μερικές συγκεκριμένες κινήσεις για να αφαιρεθεί και αυτές δεν περιλαμβάνουν δόντια. Δεν είναι όμως και κάτι που μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν. Το ίδιο το gel μανικιούρ ΔΕΝ μπορούμε να το κάνουμε μόνες μας γιατί χρειάζεται ειδικά υλικά (φουρνάκι, βερνίκια κλπ) αλλά η αφαίρεση είναι άλλο πράγμα! Για την αφαίρεση χρειαζόμαστε καθαρό ασετόν που μπορούμε να βρούμε παντού, ένα ξυλάκι μανικιούρ που επίσης μπορούμε να βρούμε παντού, αλουμινόχαρτο και βαμβάκι.

afairesi

Συγκεκριμένα, για να αφαιρέσεις μόνη σου το gel πρέπει να λιμάρεις ελαφρά την επιφάνεια του νυχιού για να αφαιρέσεις το top coat, να βάλεις βαμβάκια μουλιασμένα με ασετόν σε κάθε νύχι, να τυλίξεις με αλουμινόχαρτο και να περιμένεις. Μετά από περίπου 15-20 λεπτά, το βερνίκι θα έχει «λιώσει» και θα μπορείς να το ξύσεις με το ξυλάκι αφαιρώντας το χωρίς να τραυματίσεις το νύχι σου. Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις όλα τα βήματα (skip στο 0:47).



Όπως είδες, η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά ξέρουμε τι αναρωτιέσαι: Αν μπορείς να αφαιρέσεις το gel με το απλό ασετόν. Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Τα περισσότερα ασετόν που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ στην πραγματικότητα δεν έχουν μέσα τους… ασετόν. Είναι ξεβαφτικά με έλαια και αυτά δεν θα αφαιρέσουν το gel. Από την άλλη, αν πάρεις ασετόν με… ασετόν από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο θα δυσκολευτείς. Το καθαρό ασετόν είναι αυτό που θα «λιώσει» το gel σε 15-20 λεπτά, τα υπόλοιπα θα το κάνουν αλλά θα πρέπει να μείνεις με τα αλουμινόχαρτα στα δάχτυλα για πολύ περισσότερο.

manikiour afairesi gel

Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να βρεις καθαρό ασετόν (δεν είναι δύσκολο) και να αφιερώσεις μισή ώρα στην αφαίρεση. Έτσι θα γλιτώσεις την επίσκεψη στο nail bar, το κόστος και δεν θα καταστρέψεις τα νύχια σου. Kαι φυσικά, μην ξεχάσεις να βάλεις άφθονο λαδάκι στα δάχτυλά σου και κρέμα μετά από την όλη διαδικασία. Θα το χρειαστούν! Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved