Tips για μαμάδες: Nα γιατί πρέπει να πλένουμε τις βούρτσες μαλλιών μας

Ο λόγος που πρέπει να πλένετε τις βούρτσες των μαλλιών σας. 

Tips για μαμάδες: Nα γιατί πρέπει να πλένουμε τις βούρτσες μαλλιών μας
Bigstock

Ένα βίντεο που δείχνει γιατί πρέπει να μουλιάζουμε τις βούρτσες των μαλλιών μας έχει γίνει viral. Και ναι, σίγουρα θα σας κάνει να αηδιάσετε!

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το @everything_tidy στο TikTok, δείχνει πώς ένα απλό μούσκεμα σε ζεστό νερό και ένα μπουκάλι σαμπουάν μπορούν να απαλλάξουν τις βούρτσες των μαλλιών σας από όλους τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συλλέγουν κάθε φορά που χτενίζεστε.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός και γιατί;

Μπορεί, πολλές από εμάς να νομίζουμε ότι ο καθαρισμός των εργαλείων μας μία φορά το μήνα είναι μια αρκετά καλή βάση, αλλά οι ειδικοί φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη. Ιδανικά πρέπει να καθαρίζουμε τις βούρτσες και τις χτένες μας περισσότερο από μία φορά το μήνα.

Γιατί; Η συλλογή της περίσσειας τρίχας και των υπολειμμάτων από τα προϊόντα για styling, που χρησιμοποιούμε, όταν συσσωρεύονται γίνονται το έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, πρήξιμο, ορισμένους τύπους πιτυρίδας, ακόμη και να φράξει τους θύλακες των τριχών. Όσο περισσότερα φυσικά προϊόντα χρησιμοποιούμε για την haircare ρουτίνα μας, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε αυτή την βαριά συσσώρευση που μερικές φορές είναι αδύνατο να αφαιρεθεί εντελώς.

Πώς θα κάνουμε τον καθαρισμό

Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιο ειδικό καθαριστικό για τις χτένες και τις βούρτσες μας. Είναι πολύ αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσουμε ένα κανονικά σαπούνι, ή ακόμα καλύτερα το σαμπουάν μας. Γιατί; Το σαμπουάν μας είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς αυτά τα καθαριστικά έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τα υπολείμματα λιπαρότητας.

H DΙΥ συνταγή για τον καθαρισμό της βούρτσας μας

Πριν ξεκινήσουμε τον καθαρισμό, χρησιμοποιούμε μια χτένα για να αφαιρέσουμε τις τρίχες από τη βούρτσα. Στη συνέχεια σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας σαμπουάν και μαγειρική σόδα.

Βυθίζουμε τις βούρτσες στο διάλυμα και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved