Λιπαρά μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα λούζετε

Tελικά το συχνό λούσιμο είναι καταστροφικό για τα μαλλιά;

Λιπαρά μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα λούζετε
Bigstock

Για ορισμένους το τακτικό λούσιμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της ατομικής τους υγιεινής.

Τι είναι όμως καλύτερο για την υγεία των μαλλιών μας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ιδανικό είναι αποφεύγετε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, προκειμένου να τους δίνετε τη δυνατότητα να ξεκουράζονται.

Η λιπαρότητα βοηθά πραγματικά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα τα μαλλιά, να είναι πιο υγιή και πιο πυκνά;

Είτε το έχετε διαβάσει στο Διαδίκτυο είτε το έχετε ακούσει από τη γιαγιά σας, τα οφέλη των λαδωμένων μαλλιών «συνταγογραφούνται» ως μια λύση για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Πιθανότατα έχετε λάβει αυτές τις συμβουλές για τα μαλλιά από πολλούς ανθρώπους—μητέρες, γιαγιάδες, συγγενείς, φίλους, γιατρούς, ίσως ακόμη και έναν ή δύο άγνωστους.

Όμως τι ισχύει στα αλήθεια; Το φυσικό λάδι μαλλιών εξακολουθεί να έχει όλα τα τεράστια οφέλη που υπόσχονταν οι γιαγιάδες ή κάνει περισσότερο κακό στα μαλλιά παρά καλό;

enidatomena-mallia-to-kalokairi.jpg

Τα οφέλη της φυσικής λιπαρότητας των μαλλιών

Δυναμώνει τα μαλλιά

Η λιπαρότητα των μαλλιών έχει «πολυδιάστατο αποτέλεσμα. Βοηθά αυξάνοντας την αντοχή της τρίχας, μειώνοντας το φριζάρισμα και αποτρέποντας το σπάσιμο.

Η βαφή διαρκεί περισσότερο

Το χρώμα των μαλλιών είναι σαν το χρώμα των ρούχων: όσο περισσότερο τα λούζετε, τόσο πιο πολύ ξεβάφουν.

Ο βασικός ένοχος είναι το ίδιο το νερό, αφού ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε σαμπουάν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση σαμπουάν με θειώδη και να προτιμάτε προϊόντα για βαμμένα μαλλιά. Αποφεύγετε τέλος το καυτό νερό και προσπαθήστε να είναι όσο πιο κρύο γίνεται για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα και τη διαφυγή χρώματος.

Προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα

Η λιπαρότητα, σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα για την τρίχα. Έτσι τα προστατεύει και από την θερμότητα.

Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά να έρθουν τα θρεπτικά συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο στη συνέχεια λειτουργεί θρέφοντας τα μαλλιά. Και επίσης δρα σαν καταπραϋντικό του στρες που είναι επίσης μία από τις αιτίες της πτώσης των μαλλιών.

Ενυδατώνει τα μαλλιά και αποτρέπει το φριζάρισμα

Η λιπαρότητα μπορεί να δημιουργήσει μια φυσική ενυδάτωση γύρω από τα κύτταρα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην φριζάρουν.

Με πληροφορίες από: vogue.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved