Ομορφιά για μαμάδες: Πράγματα που δεν ήξερες για το θαλασσινό νερό

Θαλασσινό νερό: Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Ομορφιά για μαμάδες: Πράγματα που δεν ήξερες για το θαλασσινό νερό
Bigstock

Το θαλασσινό νερό προσφέρει σημαντικά οφέλη για την ομορφιά και την υγεία του δέρματος. Το αλμυρό νερό μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Εδώ είναι τα καλύτερα οφέλη που θα απολαμβάνετε όταν χρησιμοποιείτε αλμυρό νερό στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Βοηθάει στις δερματικές παθήσεις

Οι δερματικές παθήσεις από την ξηρότητα μέχρι το έκζεμα και την ψωρίαση μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από άβολες. Μπορεί επίσης να είναι επώδυνες.

Η θάλασσα μπορεί να βοηθήσει, καθώς περιέχει μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που βοηθούν στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας και την αφήνουν απαλή και λεία.

Το αλατόνερο βοηθά στην ακμή

Εάν έχετε ξοδέψει εκατοντάδες χρήματα όλα αυτά τα χρόνια σε προϊόντα δέρματος για την καταπολέμηση της ακμής, θα πρέπει να δοκιμάσετε το νερό της θάλασσας.

Όχι μόνο είναι δωρεάν, αλλά είναι επίσης ένα φυσικό αντιβακτηριακό. Μπορεί να σας βοηθήσει να σφίξετε τους πόρους σας, και να καταπολεμήσετε τα βακτήρια για να καταπολεμήσετε την ακμή.

Κάνει τα μαλλιά σας κυματιστά

Το αλμυρό νερό είναι πολύ αγαπητό για τα κομμωτικά του αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαλύσετε το θαλασσινό αλάτι στο νερό και να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας.

Βάλτε το σε ένα μπουκάλι με σπρέι, ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση και ψεκάστε ομοιόμορφα στα μαλλιά. Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν, θα διαπιστώσετε ότι σχηματίζει φυσικά δροσερά κύματα.

Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πλύνετε τα μαλλιά σας

Εάν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, το αλμυρό νερό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα. Το λούσιμο των μαλλιών σας με αλατόνερο και μετά ξέβγαλμα με φρέσκο νερό μπορεί να σας δώσει μαλλιά χωρίς λιπαρότητα.

Το αλμυρό νερό είναι εξαιρετικό απολεπιστικό

Το αλμυρό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας καλύτερα από πολλά εμπορικά προϊόντα. Ενώ απολεπίζει το δέρμα σας, μπορεί επίσης να το συσφίξει και να το μαλακώσει για μια συνολική αίσθηση υγείας.

Για να φτιάξετε το δικό σας scrub αλατιού, βρέξτε μια κουταλιά του γλυκού θαλασσινό αλάτι με λίγες σταγόνες νερό και προσθέστε το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Τρίψτε το αλάτι στο δέρμα σας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ξεπλύνετε.

Με πληροφορίες από:health365.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved