Ομορφιά για μαμάδες: Πώς θα έχετε λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι

Πώς μπορούμε να έχουμε μαλλιά που ακτινοβολούν τους θερινούς μήνες;

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς θα έχετε λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι
Photo by Yoann Boyer on Unsplash

Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή για τα μαλλιά, καθώς ο ήλιος, ο ιδρώτας και το χλώριο του νερού τα κουράζουν και τα αφυδατώνουν. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε από τις βλάβες της UV, τα χημικά και τους άλλους κινδύνους της εποχής.

Τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της ζεστής και δραστήριας εποχής. Η θάλασσα, το αλάτι, ο ήλιος, οι άνεμοι στα νησιά, σίγουρα ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας.

Πώς μπορούμε να έχουμε μαλλιά που ακτινοβολούν τους θερινούς μήνες;

lampera mallia to kalokairi

Photo by Ali Pazani on Unsplash

Μάσκα με καρύδα

Η συγκεκριμένη μάσκα με βάση την καρύδα, είναι αναμφίβολα η πιο δυνατή και ενυδατική μάσκα, που θα καταφέρει να διατηρήσει τα μαλλιά μας γεμάτα λάμψη και υγεία, ακόμα και τις μέρες με καύσωνα!

Αντηλιακό μαλλιών

Βάζουμε αντηλιακό στο σώμα, στο πρόσωπο, μέχρι και στα χείλη μας, αλλά ξεχνάμε τα μαλλιά μας! Μεγάλο λάθος! Υπάρχουν πολλά αντιηλιακά μαλλιών, που αφήνουν μια αίσθηση φρεσκάδας, προστασίας, και η μυρωδιά τους είναι ίδια με το καλοκαίρι!

Χτένισμα μετά τη θάλασσα

Μην ξεχνάτε όταν βγαίνετε από τη θάλασσα να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, για να αποφύγετε να μπλεχτούν ακόμα χειρότερα και να προλάβετε τη δημιουργία κόμπων. Όμως, μεγάλη προσοχή στην επιλογή της χτένας. Πρέπει να έχει μεγάλα δόντια, και να αποφύγουμε τις μεγάλες βούρτσες, καθώς το αλατόνερο κάνει τα μαλλιά λιγότερο ελαστικά και σπάνε πιο εύκολα!

Δεν τρίβουμε τις άκρες των μαλλιών

Όταν λουζόμαστε, κάνουμε απαλό μασάζ στο τριχωτό για να το καθαρίσουμε και να διεγείρουμε την οξυγόνωσή του. Αποφεύγουμε, ωστόσο, να τρίβουμε το υπόλοιπο στέλεχος της τρίχας και ιδιαίτερα τις άκρες, γιατί δημιουργούμε περισσότερους κόμπους. Έτσι κι αλλιώς, η τρίχα καθαρίζεται από το σαπούνι και το νερό, που ρέουν σε όλο το μήκος της.

Λουζόμαστε τακτικά με ένα ήπιας σύνθεσης σαμπουάν

Έτσι απομακρύνουμε αποτελεσματικά το αλάτι, το χλώριο και τα υπολείμματα από τα UV φίλτρα και επιτρέπουμε στην τρίχα αλλά και στο τριχωτό να «αναπνέουν». Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τότε λουζόμαστε καθημερινά. Αν όχι, μέρα παρά μέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved