Μάθετε στις κόρες σας να αγαπούν τις μπούκλες τους

  • Σωστή περιποίηση
  • Δείξτε της φωτογραφίες
  • Μιλήστε θετικά για τις μπούκλες
Μάθετε στις κόρες σας να αγαπούν τις μπούκλες τους
Photo by Sai De Silva on Unsplash

Το να αγαπήσεις τα φυσικά σου μαλλιά και την φυσική τους υφή, το να αφήσεις τα σγουρά σου μαλλιά να είναι σγουρά, δεν είναι πάντα εύκολο. Συχνά, κοπέλες που έχουν ίσια μαλλιά θέλουν σγουρά, ενώ πολλές που έχουν μπούκλες λαχταρούν ίσια. Ωστόσο τα κορίτσια που έχουν μπούκλες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να αποδεχτούν τη φυσική υφή τους.

Η κόρη σας έχει σγουρά μαλλιά; Δείτε πώς μπορείτε να τη βοηθήσετε να τα αγαπήσει.

sgoura mallia

Photo by Edward Cisneros on Unsplash

Σωστή περιποίηση

Τα σγουρά μαλλιά καλό είναι να μην τα χτενίζετε, καθώς το βούρτσισμα χωρίζει τις μπούκλες και κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν. Επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες, τα σγουρά μαλλιά δεν χρειάζονται καν να τα στεγνώνετε, γιατί οι μπούκλες όταν στεγνώνουν φυσικά έχουν πιο όμορφο σχήμα.

Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται πολλή υγρασία. Πολλά σαμπουάν αφαιρούν από τα μαλλιά σας τα φυσικά έλαια που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα. Βρείτε το κατάλληλο σαμπουάν για τα σγουρά μαλλιά της κόρης σας. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό για σγουρά μαλλιά και εφαρμόστε το σε κάθε σκέλος, καλύπτοντας κάθε μπούκλα άφθονα. Ξεκινήστε το Styling όταν τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα.


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προϊόντων styling που καθορίζουν μπούκλες και τελειώματα μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων ορών, τζελ, σπρέι κ.α. Βρείτε το προϊόν ή το μείγμα προϊόντων που λειτουργούν καλύτερα για τα μαλλιά της κόρης σας.



pos i kori mou tha agapisei tis mpoukles tis

Photo by Eye for Ebony on Unsplash

Δείξτε της φωτογραφίες

Δείξτε της φωτογραφίες άλλων γυναικών με όμορφα σγουρά μαλλιά. Τα σγουρά μαλλιά – όπως τα κόκκινα μαλλιά – μπορεί να μην είναι ο κανόνας, αλλά σίγουρα δεν είναι σπάνια. Επισημάνετε τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά που γνωρίζετε ότι θα εκτιμούσε. Αν της αρέσει η τέχνη, βρείτε καλλιτέχνες με σγουρά μαλλιά. Αν είναι του αθλητισμού, βρείτε σπορ κορίτσια με μπούκλες.

Μιλήστε θετικά για τις μπούκλες

Ποτέ μην παραπονεθείτε ότι είναι δύσκολο να την χτενίσετε ή να της φτιάξετε τα μαλλιά. Πάντα να της λέτε πόσο της πάνε και πόσο ιδιαίτερα και όμορφα είναι. Μόνο έτσι θα νιώσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τα μαλλιά της.

Τα μικρά παιδιά συχνά κοροϊδεύουν ότι τους φαίνεται περίεργο ή ξένο, και ένα κορίτσι με αφάνα ίσως αποτελούσε αίτια σχολιασμού. Γι' αυτό θα πρέπει από το σπίτι να δείξετε στα παιδιά σας ότι όλα τα μαλλιά είναι ωραία, και τα φυσικά μαλλιά μας είναι εκείνα που μας πάνε περισσότερο!

Με πληροφορίες από amotherfarfromhome-com.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved