Tips για μαμάδες: Επτά λάθη που κάνεις στη φροντίδα των μαλλιών σου

  • Λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε στη φροντίδα των μαλλιών
  • Πώς θα φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου
Tips για μαμάδες: Επτά λάθη που κάνεις στη φροντίδα των μαλλιών σου

Η φροντίδα των μαλλιών είναι κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς. Μήπως όπως κάποιες από τις καθημερινές σου συνήθειες, αντί να βοηθήσουν την τρίχα, την καταστρέφουν; Ιδού τα πιο συνήθη λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε με τη φροντίδα των μαλλιών.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά

Δεν χρειάζεται να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου συνεχώς, ούτε και την κάθε τρίχα. Όταν κάνεις κάποιο χτένισμα, μερικές βουρτσιές για να τα ξεμπερδέψεις αρκούν και οτιδήποτε παραπάνω καταστρέφει και σπάει την τρίχα, σύμφωνα με την Amy J. McMichael, συνεργάτιδα καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Wake Forest.

Λούζεσαι καθημερινά

«Τα μαλλιά δείχνουν πιο υγιή όταν η φυσική λιπαρότητα του κρανίου φτάνει και στις άκρες» αναφέρει η hair expert Sally Hershberger. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν το λούσιμο κάθε δύο ή και τρεις ημέρες.

Ξεμπερδεύεις τα βρεγμένα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες

Χρησιμοποιήστε καλύτερα μία χτένα και ξεμπερδέψτε τα μαλλιά τμηματικά, ξεκινώντας από τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την ταλαιπωρία και το σπάσιμο της τρίχας.

lathi sti frontida malliwn 2

Χρησιμοποιείς πιστολάκι σε πολύ βρεγμένα μαλλιά

Έτσι, όχι μόνο δυσκολεύεσαι στο styling, αλλά καις και την τρίχα. Οι ειδικοί προτείνουν να τυλίξεις τα μαλλιά σου με μία πετσέτα, αμέσως μετά το λούσιμο για πέντε λεπτά, και στη συνέχεια να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν για ακόμα πέντε λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ.

Δεν φροντίζεις το δέρμα του κεφαλιού σου

Για να έχεις υγιή μαλλιά, η φροντίδα του δέρματος της κεφαλής είναι επίσης απαραίτητη. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου και κάνε μασάζ στο κεφάλι σου για να ενισχύσεις την κυκλοφορία αίματος στην περιοχή. Επίσης, υπάρχουν και μάσκες που μπορείς να κάνεις για extra ενυδάτωση και θρέψη.

Πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο πάντα στο ίδιο σημείο

Με αυτόν τον τρόπο η τρίχα σπάει περισσότερο, για ιδανικά κάθε φορά κάνε τον κότσο ή την αλογοουρά σε ελαφρώς διαφορετικό ύψος.

lathi sti frontida malliwn 3

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Isabela Kronemberger

Χρησιμοποιείς τα λάθος προϊόντα

Επίλεξε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, από το σαμπουάν, μέχρι τη μάσκα και το conditioner, ανάλογα με την τρίχα ή την επιδερμίδα της κεφαλής. Για παράδειγμα εάν έχεις ξηροδερμία, εφοδιάσου με ένα σχετικό σαμπουάν. Αντίστοιχα, αν βάφεις τα μαλλιά σου προτίμησε προϊόντα που είναι κατάλληλα για βαμμένα μαλλιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved