Ακτινίδιο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και τρεις συνταγές για σπιτικές μάσκες

  • Τα οφέλη του ακτινιδίου για την επιδερμίδα
  • Τρεις σπιτικές μάσκες ομορφιάς με ακτινίδιο
Ακτινίδιο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και τρεις συνταγές για σπιτικές μάσκες

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ευεργετικές και εξαιρετικά ωφέλιμες για την επιδερμίδα.

Εάν αναζητάτε φυσικές λύσεις στη ρουτίνα ομορφιάς, το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που αξίζει να εντάξετε σε αυτήν. Ας δούμε αναλυτικά τους λόγους.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε. Επιπλέον, το ακτινίδιο περιέχει φυτικές ενώσεις, όπως πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ευεργετικά για το δέρμα. Πιο συγκεκριμένα:

Βιταμίνη C: Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C περιορίζει τη βλάβη από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επίσης ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και αποτρέπει τον αποχρωματισμού του δέρματος που δημιουργείται από τα σημάδια του χρόνου.

Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε επίσης λειτουργεί προστατευτικά για το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία

Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη: Ειδικά όταν τα δύο αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά συστατικά συνδυάζονται, μπορούν να μειώσουν τις κηλίδες στο δέρμα. Αυξάνουν επίσης τα επίπεδα των καροτονοϊδών που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες του ήλιου.

Πολυφαινόλες: Το ακτινίδιο περιέχει μια πολυφαινόλη από την οικογένεια των φλαβονοειδών που ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG). Η πολυφαινόλη αυτή προστατεύει το δέρμα, σύμφωνα με κάποιους, ακόμα και από τον καρκίνο του δέρματος.

Η φλούδα του ακτινίδιου περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά από ότι το μαλακό εσωτερικό του.

aktinidio epidermida

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Lesly Juarez

Σπιτικές μάσκες προσώπου με ακτινίδιο

Μάσκα προσώπου με ακτινίδιο και γιαούρτι

Υλικά:

  • 1 ακτινίδιο
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση:

Κόψτε το ακτινίδιο σε κομμάτια και πολτοποιήστε το. Βάλτε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η μάσκα.

Εφαρμόστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Αφήστε την να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με ακτινίδιο και μπανάνα

Υλικά:

  • 1 ακτινίδιο
  • 1 κουταλιά της σούπας πουρές μπανάνας
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση:

Κόψτε το ακτινίδιο σε κομμάτια και πολτοποιήστε το. Στη συνέχεια πολτοποιήστε και τη μπανάνα και βάλτε τον πολτό μπανάνας και ακτινιδίου σε ένα μπολ. Προσθέστε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατέψτε. Εφαρμόστε σε όλη την περιοχή του προσώπου και του λαιμού και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ την με χλιαρό νερό.

Μάσκα ομορφιάς με αβοκάντο με ακτινίδιο

Υλικά:

  • 1 ακτινίδιο
  • 1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Πολτοποιήστε το αβοκάντο και ακτινίδιο και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Προσθέστε εάν θέλετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ανακατέψτε ξανά. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε την για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Με πληροφορίες από healthline.com, stylecraze.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved