Ομορφιά για μαμάδες: 5 τροφές για να φροντίσετε την περιοχή των ματιών

  • Εξαφανίστε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια με απλά υλικά.
  • Ποιες τροφές μπορειτε να χρησιμοποιήσετε στην φροντίδα των ματιών; 
Ομορφιά για μαμάδες: 5 τροφές για να φροντίσετε την περιοχή των ματιών

Η έλλειψη ύπνου, η κούραση, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η σκόνη και οι αλλεργίες είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που προκαλούν πρήξιμο ή και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, κάνοντάς σε να δείχνεις ακόμα πιο κουρασμένη.

Ο πιο απλός τρόπος για να απαλλαχθείς από τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους είναι με υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου. Δες ποια μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου και δοκίμασέ τα σήμερα κιόλας.

Αγγούρι

Το αγγούρι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Επίσης, καταπολεμά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και αντιμετωπίζει ερεθισμούς και σημάδια από την ακμή. Βάλε μία φέτα αγγούρι στο κάθε μάτι σου και άφησέ το για 15 με 20 λεπτά. Η κούραση και το πρήξιμο θα εξαφανιστούν, plus θα έχεις μία αίσθηση φρεσκάδας στο πρόσωπο.

maska proswpou me aggouri

Τσάι

Το τσάι μπορεί να κάνει θαύματα στην φροντίδα της επιδερμίδας. Βάλε δύο φακελάκια του τσαγιού σε λίγο χλιαρό νερό, στράγγιξέ τα και βάλτε ένα στο κάθε μάτι για λίγα λεπτά.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι γεμάτο με μέταλλα φιλικά προς το δέρμα όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο κλπ., βιταμίνες Α, Ε, Β και Κ και ακόρεστα λίπη. Κόψε ένα αβοκάντο σε φέτες και βάλε μία φέτα κάτω από το κάθε μάτι για 5 με 10 λεπτά.

avocado ofeli egkymosyni 2

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Bethany Randall

Αμύγδαλα

Φτιάξε μία μάσκα για τα μάτια με πάστα αμυγδάλου και λίγο γάλα. Άπλωσέ την γύρω από τα μάτια και θα δεις άμεσα διαφορά. Είναι ιδανική και εάν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Πατάτα

Κι όμως, η φλούδα της πατάτας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο, γεγονός που συνεπάγεται πληθώρα οφελών για τον οργανισμό και την επιδερμίδα. Για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στη περιοχή των ματιών, δοκίμασε το εξής: βάλτε τις φλούδες πατάτας στο ψυγείο για 20 λεπτά. Έπειτα, τοποθέτησέ τις πάνω στα μάτια μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Με πληροφορίες από ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved