Tips για μαμάδες: 5 τρόποι για να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω απ'τα μάτια

Κι όμως, μπορείτε να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Tips για μαμάδες: 5 τρόποι για να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω απ'τα μάτια

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια ταλαιπωρούν αρκετές από εμάς και γίνονται ακόμα πιο έντονες με το πέρασμα του χρόνου. Το αποτέλεσμα; Δείχνουμε μόνιμα κουρασμένες και μεγαλύτερες σε ηλικία.

Ο επαρκής ύπνος, η ξεκούραση και η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντικά, ευτυχώς όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εξαφανίσουμε ή να μειώσουμε κατά πολύ τα σημάδια αυτά κάτω από τα μάτια μας και να ανανεωθούμε. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, περιλαμβάνουν φυσικά υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μας.

Παγάκια από καφέ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του αίματος στην περιοχή των ματιών και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βάλτε σε παγοθήκες λίγο καφέ (οπουδήποτε είδους) και βάλτε τις στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν χρησιμοποιήστε τα παγάκια από καφέ για να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών.

Φακελάκια πράσινου τσαγιού

Εκτός από τον καφέ, αντιοξειδωτικές ιδιότητες έχει και το τσάι. Το πράσινο τσάι έχει ευεργετικά οφέλη και για την επιδερμίδα και μπορείτε να αξιοποιήσετε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια για να αντιμετωπίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών και αυτό γιατί έχει ευεργετική δράση στην επιδερμίδα. Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως είναι η βιταμίνη Ε και η Κ. Αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία θρέφουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και να το διατηρούν ενυδατωμένο.

Αλόη

Η αλόη είναι ένα θαυματουργό φυτό με θεραπευτική ιδιότητες. Εφαρμόζετε καθημερινά λίγο τζελ αλόης κάτω από τα μάτια και οι σακούλες θα εξαφανιστούν.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved