Ακμή ενηλίκων - Τι πρέπει να γνωρίζει μια αγχωμένη μαμά

Γιατί κανείς δεν μας προειδοποιεί για την ακμή ενηλίκων;

Μία Μαμά
Ακμή ενηλίκων - Τι πρέπει να γνωρίζει μια αγχωμένη μαμά
Bigstock

Η εφηβεία είναι δύσκολη. Είναι εκείνη η περίοδος στην εφηβική σας ζωή που οι ορμόνες σας χτυπάνε κόκκινο, το σώμα σας αλλάζει και χορεύετε στα όρια της ενηλικίωσης. Ενώ έκανα πατινάζ στα εφηβικά μου χρόνια με λιπαρά μαλλιά, εμφανείς αλλαγές στο σώμα και κατανοώντας καλύτερα τις κράμπες και τις εναλλαγές της διάθεσης, απέφυγα ως δια μαγείας την ακμή. Σίγουρα, εμφάνιζα ένα σπυράκι πού και πού, αλλά και αυτό σπάνια. Ποτέ δεν αντιμετώπισα εξάρσεις στο πρόσωπο ή το σώμα μου ή χρειάστηκε να αντιμετωπίσω δερματολόγους . Ως έφηβη είχα ένα καθαρό πρόσωπο.

Και ορίστε τώρα είμαι κοντά στα 40 και παλεύω με την ενήλικη ακμή που εμφανίστηκε στην κυριολεξία από το πουθενά

akmi.jpg

Βασικά ξύπνησα μια κρύα μέρα του Νοέμβρη με ξεσπάσματα ακμής σε όλο μου το πρόσωπο. Υπέθεσα ότι ήταν από τις χάρτινες μάσκες που χρησιμοποιούσα και τις άλλαξα με υφασμάτινες, αλλά τα κόκκινα εξογκώματα εξακολουθούσαν να καταλαμβάνουν τα μάγουλα και το πηγούνι μου. Ακόμη και μια περιποίηση προσώπου δεν μπορούσε να ηρεμήσει, και χρησιμοποιούσα όλα τα ευαίσθητα προϊόντα δέρματος συνήθως.

Μετά από μια βδομάδα, συνειδητοποίησα ότι ήταν η ακμή που είχα αποφύγει όλες αυτές τις δεκαετίες, δημιουργώντας τις άσχημες λευκές μυτούλες της. Κανονικά, χρησιμοποιώ απαλό σαπούνι προσώπου και περιστασιακά scrub. Τελειώνω με ενυδατική κρέμα και είμαι οκ. Αλλά η ακμή (ενηλίκων) είχε ξεσπάσει για τα καλά. Οι ορμόνες μου είχαν εκραγεί και είχαν κάτι να μου πουν.

Όχι, δεν αντιδρούσε το σώμα μου στο καθημερινό στρες που προέκυπτε από τη μητρότητα - ήταν κάτι πιο βαθύ

Ο δερματολόγος μου μου συνέστησε να κάνω μια αιματολογική εξέταση για να ελέγξω τα επίπεδα των ορμονών μου (και ναι, είναι πολύ νέα για να περνούσα μια φάση εμμηνόπαυσης). Μου συνταγογράφησε συγκεκριμένες κρέμες για το πρόσωπο και χάπια για να ηρεμήσει η έξαρση των σπυριών.

Και όσο περίμενα τις αιματολογικές απαντήσεις, το δέρμα μου -σύμφωνα με τον δερματολόγου μου έδειχνε να ηρεμεί και βελτιώνεται. Σύμφωνα με τον δερματολόγο μου πάντα, γιατί χρειάστηκαν μόνο μερικές μέρες για να διαπιστώσω ότι το δέρμα μου αντί να καλυτερεύσει, γινόταν στην πραγματικότητα χειρότερο. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να δω στον καθρέφτη γιατί ένιωθα σαν έφηβη.

Προσπαθώ να το διαχειριστώ ως ενήλικας

Προσπάθησα τόσο σκληρά να μην παραπονεθώ για το δέρμα μου ή να μην το πειράζω μπροστά στις εντυπωσιασμένες κόρες μου, λέγοντάς τους ότι το ξέσπασμα αυτό είναι φυσιολογικό. Και αν συμβαίνει όταν μεγαλώνει κάποιος, οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

Όσο κι αν αστειεύονται οι γονείς για το πώς τα παιδιά μπορούν να τους αγχώσουν, σύμφωνα με τη ζωή μου, το άγχος μερικές φορές δεν έχει καμία σχέση με την ακμή των ενηλίκων. Ευτυχώς είναι κάτι συνηθισμένο μιας και μερικοί από τους φίλους μου το περνούν επίσης, οπότε χαίρομαι που έχουμε ο ένας τον άλλον.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved