Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με.... παγάκια!

Πώς ωφελεί ο πάγος την επιδερμίδα;

Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με.... παγάκια!

Τώρα το καλοκαίρι, η κατάψυξή σας είναι σίγουρα γεμάτη παγάκια τα οποία βάζετε στον καφέ, τα smoothies, τους χυμούς και όλα τα ροφήματά σας για να τα κάνετε ακόμα πιο δροσιστικά.

Γνωρίζατε όμως ότι τα παγάκια μπορούν να σας φανούν εξίσου χρήσιμα και στην φροντίδα της επιδερμίδας σας;

Τα οφέλη του πάγου για το δέρμα

Ο πάγος συσφίγγει την επιδερμίδα κάνοντας έτσι λιγότερο εμφανή τα σημάδια γήρανσης, καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια και μειώνει την ένταση της ακμής. Η παγοθεραπεία είναι άλλωστε, ιδιαίτερα διαδεδομένη εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στα ιαματικά λουτρά.

Τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Αρχικά για την παγοθεραπεία είναι σημαντικό να θυμάστε τα εξής:

  • Το πρόσωπό σας θα πρέπει να είναι καθαρό Βάλτε γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια απευθείας πάνω στο γυμνό δέρμα. Προτιμήστε να τα τυλίξετε σε ένα πανάκι ή ένα πλαστικό σακουλάκι.
  • Χρησιμοποιήστε τα απευθείας πάνω στο δέρμα εάν θέλετε να καταπολεμήσετε την ακμή ή εάν είστε πρησμένοι και θέλετε να αντιμετωπίσετε το οίδημα.
  • Αποφύγετε να έχετε τον πάγο πάνω στο δέρμα για πολλή ώρα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκαυμάτων.
pagakia xrisis routina omorfias

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Συστηματικό ολιγόλεπτο μασάζ για απαλή και φρέσκια επιδερμίδα

Δοκιμάστε καθημερινά να κάνετε για περίπου πέντε λεπτά μασάζ με παγάκια σε όλη την περιοχή του προσώπου. Βάλτε μερικά παγάκια σε ένα πλαστικό σακουλάκι ή τυλίξτε τα σε μία μαλακή πετσέτα και κάντε κυκλικές κινήσεις στο μέτωπο, τα μάγουλα, τα ζυγωματικά και το πιγούνι. Θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα άμεσα, μέσα σε μόλις μερικές ημέρες.

Εξαφανίστε ένα σπυράκι

Εάν ξαφνικά "πετάξατε" ένα σπυράκι στο πρόσωπο, πάρτε ένα παγάκι και πιέστε το επίμαχο σημείο χωρίς πολύ δύναμη για μερικά λεπτά. Μετά από λίγο σχεδόν θα εξαφανιστεί!

Καταπολεμήστε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Πάρτε δύο παγάκια βάλτε το κάθε ένα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών. Το παγάκι θα μειώσει το πρήξιμο και τα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους.

Μειώστε τις ρυτίδες

Το μασάζ με παγάκια στην περιοχή του προσώπου βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνει, αλλά και μειώνει τις ρυτίδες και τα άλλα σημάδια γήρανσης του προσώπου. Ένα λεπτό την ημέρα αρκεί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved