Tips για μαμάδες: Πέντε σπιτικές μάσκες μαλλιών για το καλοκαίρι

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο, το αλάτι ή το χλώριο με αυτές τις DIY μάσκες.

Tips για μαμάδες: Πέντε σπιτικές μάσκες μαλλιών για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας.

Χάνουν τη λάμψη τους, γίνονται ξηρά ενώ οι άκρες είναι σπασμένες.Ακόμα κι αν καλύπτετε τα μαλλιά σας με μαντήλια, καπέλα ή άλλα αξεσουάρ ο ήλιος και ο ξηρός αέρας τα επηρεάζουν αρνητικά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο μία με δύο φορές την εβδομάδα για να κάνετε μια αποτελεσματική μάσκα μαλλιών με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Όποια κι αν επιλέξετε από τις ακόλουθες πέντε θα δείτε μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σας.

spitikes maskes mallion 2

Μάσκα με μέλι, μπανάνα και γιαούρτι

Υλικά

1 μπανάνα
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

Εκτέλεση

Η μπανάνα είναι γεμάτη βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, κάλιο και υγρασία, καθιστώντας τη ιδανική για την αναζωογόνηση των ξηρών μαλλιών. Λιώστε καλά την μπανάνα και ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι με το μέλι. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά για 15-30 λεπτά και μετά λούστε τα με χλιαρό νερό.

spitikes maskes mallion 3

Μάσκα με ελαιόλαδο και μέλι

Υλικά

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το μέλι. Αυξήστε την ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι του ντους ή με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας.

spitikes maskes mallion

Μάσκα με μέλι και λάδι καρύδας

Υλικά

2 κ.τ.σ. μέλι
2 κ.τ.σ. μηλόξυδο
2 κ.τ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και απλώστε την πάστα στα μαλλιά. Αφήστε την για 20 λεπτά και μετά λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν. Τα μαλλιά θα γίνουν πιο λαμπερά.

spitiki maska malliwn me avokanto

Μάσκα με αβοκάντο, αβγό και ελαιόλαδο

Υλικά

μισό αβοκάντο
1 αβγό
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ μέλι

Εκτέλεση

Για μαλλιά με ψαλίδα ή μαλλιά που ταλαιπωρούνται από το καθημερινό πιστολάκι ανακατέψτε σε ένα μπολ τα παραπάνω υλικά και απλώστε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά . Καλύψτε το κεφάλι σας με μια κουκούλα για 10 λεπτά, μετά αφαιρέστε τη και αφήστε τη για ακόμη 20 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά!

Μάσκα με ελαιόλαδο, ξίδι και αυγό

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά άσπρο ξίδι
1 αυγό

Εκτέλεση

Το λάδι ενυδατώνει τα εύθραυστα άκρα ενώ ενισχύει τα μαλλιά κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά. Αναμείξτε όλα τα συστατικά μαζί, απλώστε την πάστα στα μαλλιά και αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά .Ξεπλένετε καλά. Για μακριά μαλλιά, διπλασιάστε την ποσότητα των συστατικών στη συνταγή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved