Αντιμετωπίστε τα σημάδια και τις κηλίδες στο δέρμα με φυσικά προϊόντα (vid)

  • Μέλι: Οφέλη
  • Αλόη: Οφέλη
  • Χυμός λεμονιού: Οφέλη
  • Βίντεο με σπιτικές συνταγές για αντιμετώπιση κηλίδων

 

Αντιμετωπίστε τα σημάδια και τις κηλίδες στο δέρμα με φυσικά προϊόντα (vid)

Χρησιμοποιείστε τρία φυσικά προϊόντα που έχετε σπίτι σας για να απομακρύνετε κηλίδες και τυχόν σημάδια από την επιδερμίδα σας.

Τα σημάδια και οι κηλίδες δεν φεύγουν εύκολα από το δέρμα.

Αν μάλιστα δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορούν να παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα ή να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα μπορείτε να επιστρατεύσετε και ορισμένα που έχετε σπίτι σας.

Μέλι

meli

Το μέλι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες (γλυκόζη και φρουκτόζη), περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα, ένζυμα, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο) και νερό. Παράλληλα οι αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του κρατά καθαρή την επιδερμίδα. Η άμεση εφαρμογή του μελιού στα σημάδια ενυδατώνει την περιοχή και καταπραΰνει τυχόν φλεγμονή, συμβάλλοντας στην πρόληψη και τον αποχρωματισμό των κηλίδων.

Αλόη

aloe

Η αλόη βέρα είναι ένα άλλο δροσερό φυσικό συστατικό που καταπραΰνει την ακμή και βοηθά στην εξάλειψη των ουλών και των κηλίδων. Προσφέρει στο δέρμα το σωστό είδος ενυδάτωσης μαζί με αντιοξειδωτικά που μπορούν να αποτοξινώσουν την επιδερμίδα.Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των κηλίδων. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το συστατικό, απλώς πάρτε μια μικρή λωρίδα και τρίψτε το τζελ στο πρόσωπό σας.

Χυμός λεμονιού

lemoni

Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι λειτουργεί θετικά στον αποχρωματισμό των κηλίδων. Περάστε με λίγο βαμβάκι και χυμό λεμονιού τα επίμαχα σημεία και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι επειδή τα λεμόνια είναι όξινα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση του αν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι μια σπιτική κρέμα για τις κηλίδες με πατάτες και λεμόνι.



Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved