Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με μαγειρική σόδα!

Κι όμως, η μαγειρική σόδα είναι χρήσιμη και για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με μαγειρική σόδα!

Η μαγειρική σόδα έχει αρκετές χρήσεις όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και την καθαριότητα του σπιτιού. Εξίσου αποτελεσματική όμως μπορεί να είναι και στην ρουτίνα ομορφιάς.

Εκείνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι τα σωστά συστατικά που πρέπει να αναμίξετε ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιδερμίδα σας.

Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε:

Απολέπιση επιδερμίδας

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά της σούπας (21 g) βιολογικό μέλι και σχηματίστε μια πάστα.Το μέλι έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό συστατικό για απολέπιση προσώπου που είναι επιρρεπές στην ακμή. Παράλληλα είναι κατάλληλο για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες.Εάν δεν έχετε μέλι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 ½ κουταλάκι του γλυκού (7,5 ml) νερό.

Εκτέλεση

Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Μην τρίβετε υπερβολικά στο δέρμα σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό και ερυθρότητα.Ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο αρχικά με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο. Φροντίστε να μην αφήσετε υπολείμματα σόδας και μελιού στο δέρμα.

Τόνωση επιδερμίδας

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (14 έως 28 g) μαγειρική σόδα, το χυμό από μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά ώστε τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως.

Εκτέλεση

Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας κυκλική κίνηση . Αφήστε τη μάσκα να στο πρόσωπό σας 5 έως 15 λεπτά. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με χλιαρό νερό. Τρίψτε απαλά το πανί πάνω στο πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε εντελώς τη μάσκα.

Είναι φυσιολογικό η μάσκα να προκαλεί μυρμήγκιασμα και σύσφιξη. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι καίγεστε, αφαιρέστε την αμέσως με άφθονο κρύο νερό.

Ανακαλύψτε κι άλλες χρήσεις τις μαγειρικής σόδας στη ρουτίνα ομορφιάς σας στο βίντεο που ακολουθεί.






Πηγή:wikihow.life
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved