Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με βρόμη

Η βρόμη έχει πολλά οφέλη όχι μόνο για τον οργανισμό, αλλά και για την επιδερμίδα.

Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με βρόμη

Η βρόμη είναι μία σούπερ τροφή, πλούσιε σε μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Θεωρείται πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό για αυτό και συνίσταται στη διατροφή μικρών και μεγάλων.

Εκτός όμως από τα οφέλη στην υγεία του οργανισμού μας, η βρόμη θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική και για την επιδερμίδα. Οι πολυφαινόλες που περιέχει της χαρίζουν αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση και η χρήση της στη ρουτίνα ομορφιάς συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής αι της αφυδάτωσης της επιδερμίδας.

Πώς μπορείτε να εντάξετε την βρόμη στη ρουτίνα ομορφιά σας;

Η βρόμη είναι ένα υλικό που βρίσκουμε πολύ εύκολα και λίγο πολύ, υπάρχει σε κάθε σπίτι. Μπορείτε λοιπόν να την αξιοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτικά καλλυντικά που θα χαρίσουν λάμψη, ενυδάτωση και βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπό σας.

Μάσκα προσώπου με βρόμη και γιαούρτι

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1,5 κούπα αλεσμένη βρόμη

Ανακατέψτε τα δύο παραπάνω υλικά πολύ καλά και αφού έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, απλώστε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε την μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο, χλιαρό νερό.

Η συγκεκριμένη μάσκα ενδείκνυται και για ευαίσθητα δέρματα.

Μάσκα προσώπου με βρόμη και μέλι

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 μπανάνα
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρόμης
  • 1 κ.σ. μέλι

Ομοίως με παραπάνω, ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόζετε η μάσκα σε καθαρό δέρμα και την αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά, για 10 περίπου λεπτά.

Η μάσκα με την βρόμη και το μέλι είναι κατάλληλη για μικτές επιδερμίδες. Θρέφει, ενυδατώνει και καθαρίζει το δέρμα, και παράλληλα το κάνει να φαίνεται πιο αναζωογονημένο και σφριγηλό.

Scrub προσώπου με μαύρη ζάχαρη και βρόμη

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και κάντε στο δέρμα απαλό μασάζ με το scrub. Στη συνέχεια ξεπλύντε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε το σε καθαρή πετσέτα. Το scrub θα καθαρίσει την επιδερμίδας σας από νεκρά κύτταρα και ρίπους, κάνοντάς την πιο λεία και απαλή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved