Εγκυμοσύνη: Ποιες αλλαγές μπορεί να παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας;

Έξι αλλαγές που ίσως παρατηρήσετε στο δέρμα σας κατά την εγκυμοσύνη.

Εγκυμοσύνη: Ποιες αλλαγές μπορεί να παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας;

Οι ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη ενδέχεται να επηρεάσουν και την επιδερμίδα σας. Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι κατά την κύηση το δέρμα τους γίνεται πιο ξηρό, άλλες βγάζουν πανάδες, ενώ ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο είναι και η εμφάνιση ραγάδων. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Ακμή στην εγκυμοσύνη

Η ακμή στην εγκυμοσύνη μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τους πρώτους μήνες, είθισται ωστόσο να είναι πιο έντονη στο τρίτο τρίμηνο. Φροντίζετε την επιδερμίδα σας καθημερινά με συχνό καθαρισμό και αποφύγετε να πειράζετε τα σπυράκια ή άλλα σημάδια. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ακμή εγκυμοσύνης, πρώτα όμως καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας. Η ισορροπημένη διατροφή, η σωστή ενυδάτωση και η πρόσληψη βιταμίνης Β12 μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Ραγάδες

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα της απότομης αυξομείωσης τους βάρους και περίπου το 90% των γυναικών τις εμφανίζουν την περίοδο της εγκυμοσύνης στην περιοχή της κοιλιάς. Στην αρχή έχουν συνήθως μωβ ή κόκκινο χρώμα, ενώ σύμφωνα με έρευνες το εάν θα ανήκετε σε αυτό το 90% των γυναικών επηρεάζεται και από την κληρονομικότητα. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, μπορείτε να τις καταπολεμήσετε ή να προλάβετε την εμφάνισή τους και με φυσικά και αγνά υλικά, όπως το έλαιο καρύδας, η αλόη, τα ασπράδια αυγών κ.α.

dermatikes allages egkymosyni 1

Πανάδες

Οι πανάδες είναι ο αποχρωματισμός του δέρματος και στην εγκυμοσύνη είθισται να εμφανίζονται από τον τέταρτο μήνα κι έπειτα. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες υπολογίζεται ότι το 70% των εγκύων αποκτούν πανάδες και μάλιστα όσες έχουν πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες θεωρούνται πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση των κηλίδων αυτών. Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και μην ξεχνάτε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι να φοράτε το αντηλιακό σας. Για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας προτιμήστε ήπιες κρέμες, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ισορροπημένη διατροφή.

Ελιές (σπίλοι)

Είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης σας βγάζετε περισσότερες ελιές από ότι πριν ιδιαίτερα στην περιοχή των χεριών, του λαιμού και της κοιλιάς. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα και θεωρούνται αβλαβείς.

Υπερμελάγχρωση

Το 90% των γυναικών παρατηρούν ότι ορισμένα σημεία του σώματός τους γίνονται πιο σκούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως οι μασκάλες, θηλές και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Στην υπερμελάγχρωση οφείλεται και αυτή η σκούρα γραμμή που εμφανίζεται σε πολλές μέλλουσες μαμάδες στην περιοχή της κάτω κοιλίας συνήθως στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Ξηρότητα και φαγούρα

Η επιδερμίδα αφυδατώνεται και ξηραίνεται πιο εύκολα στην εγκυμοσύνη. Επιπλέον το τέντωμα του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς και οι μεταβολές στην κυκλοφορία του αίματος προκαλούν συχνά ερεθισμούς και έντονη φαγούρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved