Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν το μωρό σας κοιμάται (vid)

Δεν είναι μόνο οι δουλειές που προέχουν.

Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν το μωρό σας κοιμάται (vid)

Οι περισσότεροι γονείς μόλις καταφέρουν να βάλουν το μωρό για ύπνο, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το χρόνο που έχουν προκειμένου να κάνουν τις δουλειές που δεν προλαβαίνουν να κάνουν όταν είναι ξύπνιο.

Αν είστε κι εσείς νέοι γονείς με μωρό στο σπίτι , τη επόμενη φορά που θα κοιμηθεί, εκμεταλλευτείτε το χρόνο για άλλα πράγματα. Όπως:

Χαλαρώστε

Οι περισσότεροι πιθανόν να σας συμβουλεύουν κάθε φορά που κοιμάται το μωρό να κοιμάστε κι εσείς μαζί του. Επειδή όμως δεν το έχουν όλοι με τον ύπνο οποιαδήποτε στιγμή, μπορείτε να ξαπλώσετε και να χαλαρώσετε στον καναπέ ή το κρεβάτι, διαβάζοντας ή ακούγοντας μουσική.

Μιλήστε στο τηλέφωνο φίλους ή συγγενείς

Ειδικά οι πρώτοι μήνες με το μωρό είναι αρκετά δύσκολοι καθώς το πρόγραμμα είναι συνεχές και επαναλαμβανόμενο. Συνήθως, δεν προλαβαίνετε να μιλήσετε με άνθρωπο, γι΄αυτό με την πρώτη ευκαιρία, μιλήστε με φίλους σας που δεν βλέπετε όσο συχνά θα θέλατε ή καλέστε για έναν γρήγορο καφέ τη γειτόνισσά σας.

Ασχοληθείτε με το μεγαλύτερο παιδί σας

Αν ήδη υπάρχει ένα παιδί στην οικογένεια θα πρέπει να βρείτε έξτρα χρόνο για να ασχοληθείτε μαζί του. Δεν αρκεί να του μαγειρεύετε και να του λέτε να παίξει. Πρέπει να κάνετε πράγματα μαζί, για να νιώσει ότι δεν το παραμελείτε.

Παρακολουθήστε μια ταινία

Συνήθως, όταν καταφέρετε να καθίσετε στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα για να παρακολουθήσετε μια ταινία σας παίρνει ο ύπνος. Την επόμενη φορά λοιπόν που το μωρό θα κοιμηθεί, βάλτε να δείτε το αγαπημένο σας σήριαλ ή μια ταινία που εδώ και πολύ καιρό δεν καταφέρατε να δείτε.

Βγάλτε φωτογραφίες

Μπορεί να ακούγετε ανόητο, όμως, όταν το μωρό κοιμάται είναι τόσο γαλήνιο που ήρεμο που θα θέλετε αυτή την εικόνα να την έχετε για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σας. Απαθανατίστε τη στιγμή καθώς το μωρό σας θα μεγαλώσει και ο χρόνος δεν ξαναγυρνάει πίσω.

Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε από την πλευρά του πατέρα αυτή τη φορά, τι άλλο μπορείτε να κάνετε όταν το μωρό κοιμάται:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή: www.motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved