Μπάνιο μωρού: Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που κάνουν οι γονείς

«Πώς θα κάνω μπάνιο το μωρό μου, τι να προσέξω, πότε να το κάνω μπάνιο»; Απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των μαμάδων.

Μπάνιο μωρού: Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που κάνουν οι γονείς

Είναι αναμφισβήτητα η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μαζί του. Μπορεί στην αρχή να μας τρομάζει γιατί δεν ξέρουμε πώς να πιάσουμε το μωρό μας, πώς πρέπει να είναι η θερμοκρασία του νερού ή τι σαπούνι να χρησιμοποιήσουμε. Αυτό το άγχος όμως σίγουρα θα το ξεπεράσετε την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνει μια μαμά;

Πότε πρέπει να νεογέννητο μωρό να κάνει μπανάκι;

Στην πραγματικότητα, το νεογέννητο μωρό σας θα χρειαστεί μόνο ένα μπανάκι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα - αρχικά με το χέρι, έως ότου πέσει ο ομφάλιος λώρος (περίπου μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη γέννηση) και στη συνέχεια στη βρεφική του μπανιέρα

Είναι κακό να κάνω μπάνιο το μωρό μου κάθε βράδυ;

Δεν χρειάζεται να κάνετε το μωρό σας μπάνιο κάθε μέρα. Τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετό έως ότου το μωρό σας γίνει πιο κινητικό. Το πολύ νερό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα του / της.

mpanaki morou 2

Πώς κάνω το πρώτο μπανάκι στο μωρό μου;

  • Χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν ή ένα σφουγγάρι μπάνιου για μωρό, πλύνετε το πρόσωπο και τα μαλλιά. ...
  • Χρησιμοποιήστε νερό ή καθαριστικό για βρέφη. ...
  • Για να κρατήσει το μωρό ζεστό κατά τη διάρκεια του λουτρού, χρησιμοποιήστε τις χούφτες σας
  • Σκουπίστε το απαλά
  • Τώρα ήρθε η ώρα για μια νέα πάνα

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του νερού;

Ξεκινήστε με μερικά μόνο εκατοστά ζεστό νερό. H ιδανική θερμοκρασία του νερού για το μπάνιο του μωρού σας είναι από 32°C έως 37°C. Αφού γεμίσετε τον νεροχύτη ή το λεκανάκι, ανακατέψτε το νερό με το χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καυτά σημεία.

Το μπάνιο είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσει το μωράκι σας και να καταλάβει ότι είναι «ώρα για ύπνο» για αυτό πάντα να το κάνετε μπάνιο πριν τον βραδινό του ύπνο.

Να θυμάστε το μπανάκι του σας δίνει τη δυνατότητα να δεθείτε με το μωρό σας ακόμη περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved