Βρεφικό δωμάτιο: Έτσι θα κάνετε eco-friendly το δωμάτιο του μωρού σας (vid)

Θέλετε ένα οικολογικό δωμάτιο για το μωρό σας; Δείτε πώς θα το κάνετε!

Βρεφικό δωμάτιο: Έτσι θα κάνετε eco-friendly το δωμάτιο του μωρού σας (vid)

Διανύετε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας και σε πολύ λίγο το μωράκι σας θα έρθει στον κόσμο. Μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάσετε το βρεφικό δωμάτιο;

Η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου είναι μία πολύ όμορφη διαδικασία που σας γεμίζει ανυπομονησία, απαιτεί όμως και σωστή οργάνωση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε το στυλ που θέλετε να έχει και έπειτα όλα τα άλλα δρομολογούνται. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε στο μικρό σας οικολογική συνείδηση από τη μικρή του ακόμα ηλικία, αλλά και να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για να κοιμάται και να παίζει, τότο μάλλον αυτό που θέλετε είναι ένα eco-friendly βρεφικό δωμάτιο.

Πώς όμως μπορείτε να το φτιάξετε;

1) Χρησιμοποιήστε οικολογικό χρώμα

ΠΛέον στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα οικολογικών χρωμάτων για να διαλέξετε αυτό που θέλετε!

2) Προτιμήστε κούνια από ξύλο

Είναι το μέρος όπου το μωράκι σας θα περνάει αρκετές ώρες της ημέρας τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Προτιμήστε μία κούνια από μασίφ ξύλο αντί για κάποια από πλαστικό.

3) Το κατάλληλο στρώμα

Το στρώμα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο του παιδικού δωματίου. Προτιμήστε να είναι καινούριο και όσον αφορά το υλικό να είναι είτε από βαμβάκι, είτε από λάτεξ ή κοκοφοίνικα.

4) Δώστε σημασία στα παιχνίδια

Σε λίγους μήνες τα παιχνίδια του μωρού σας θα καλύπτουν τα δύο τρίτα του παιδικού δωματίου και είναι φυσιολογικό να μην είναι εφικτό να είναι όλα οικολογικά. Για αρχή όμως μπορείτε να επιλέξετε παιχνίδια από φυσικά υλικά όπως ξύλο χωρίς τοξικές βαφές ή κούκλες από οργανικό ύφασμα.

5) Το δάπεδο

Ειδικά όταν το μωρό σας θα μάθει να μπουσουλάει, το πάτωμα θα γίνει το αγαπημένο του μέρος. Για αυτό εάν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής, προτιμήστε ένα ξύλινο πάτωμα και για το χειμώνα χαλί που να είναι από μαλλί ή βαμβάκι από φυσικές βαφές.

Όσον αφορά τη διακόσμηση και τις λεπτομέρειες που θα δώσουν το στίγμα σας στο δωμάτιο, βρήκαμε για εσάς οχτώ εύκολα DIY που μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα.

Δείτε τα στο παρακάτω video:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved