Mπορεί η έναρξη των σχολείων να είναι όσο αγχωτική είναι μια μετακόμιση; Κι όμως!

Η επιστροφή στη σχολική περίοδο για πολλές μαμάδες αποτελεί μια από τις πιο αγχωτικές περιόδους του έτους.

Mπορεί η έναρξη των σχολείων να είναι όσο αγχωτική είναι μια μετακόμιση; Κι όμως!

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην M.Bρετανία και δημοσιεύτηκε στο staples.co.uk, το 31% των γονέων θεωρεί το ίδιο αγχωτική τη περίοδο επιστροφής των παιδιών στο σχολείο, με την μετακόμιση. Το δείγμα της έρευνας ήταν γονείς με παιδιά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Όταν έρχεται αυτή η στιγμή που τα παιδιά γυρνούν στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το, 60% των γονιών συμφωνούν πως στρεσάρονται , ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άντρες στρεσσάρονται πιο πολύ από τις γυναίκες!

Δείτε τα συμπεράσματα της μελέτης σχετικά με το αντίκτυπο που έχει η έναρξη των σχολείων στον ψυχισμό και στα οικονομικά ενός γονέα.

Όπως φάνηκε, συνήθως οι γονείς δαπανούν ένα μέσο όρο 160 ευρώ για την προετοιμασία του παιδιού τους για το σχολείο, ενώ 1 στους 7 (14%) δαπανά περισσότερο από 380 ευρώ για τα «απαραίτητα» σχολικά είδη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα φάνηκε πως η μεγαλύτερη ανησυχία των γονιών με την έναρξη των σχολείων , είναι το πόσο πρόθυμο είναι το παιδί να πάει (41%), το πόσο προετοιμασμένο είναι (38%), το πώς θα συμπεριφέρεται (36%) και το πόσο αγχωτικό θα είναι (35%).

Ζητήθηκε από το δείγμα γονέων της έρευνας να μιλήσουν για το ποιες πιστεύουν ότι είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των παιδιών τους και οι περισσότεροι (36%) φάνηκε πως είπαν το «άγχος».

bigstock Shocked and surprised boy with 105925043

Πολλοί γονείς ανέφεραν τρόπους για το πώς βοηθούν τα παιδιά τους να διαχειριστούν το άγχος, όπως το να διοργανώνουν πάρτι με τους φίλους τους (37%) και να διακοσμούν τα σχολικά τους παρέα (26%).

H Sharon Tan, επικεφαλής της έρευνας σχολίασε πως: “Ενώ είχαμε επίγνωση του πόσο επιδοκιμάζει τους γονείς η περίοδος που αρχίζουν τα σχολεία, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τη βρίσκουν όσο αγχωτική είναι μια περίοδος μετακόμισης».

«Από τα αποτελέσματα, πιθανόν αυτό να οφείλονται στην έλλειψη επαρκής αλλά πάνω από όλα κατάλληλης προετοιμασίας. Κυρίως όταν οι γονείς αφήνουν τα πάντα για τελευταία στιγμή και πρέπει να τρέξουν να τα προλάβουν όλα»

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothersblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved