Back to school: Πώς μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα την προετοιμασία του εβδομαδιαίου φαγητού

Για εσάς που έχετε πάρει μια πρώτη δόση από το πως αλλάζει η καθημερινότητα όταν τα παιδιά σας ξεκινάνε το σχολείο, ξέρετε πολύ καλά ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε αφού γυρίσετε κουρασμένες από τη δουλειά στο σπίτι, είναι να μαγειρέψετε το βραδινό φαγητό για την οικογένεια ή το αυριανό.

Back to school: Πώς μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα την προετοιμασία του εβδομαδιαίου φαγητού

Μπορεί να διαλέξετε πολλές φορές την εύκολη λύση και να παραγγείλετε απέξω γιατί λίγο η δουλειά λίγο η αφοσίωση στο παιδί μετά σε εξουθένωσαν και θέλετε χρόνο να ξανακερδίσετε την χαμένη σας ενέργεια.

Όμως θα πρέπει να ξέρετε πως λίγος προγραμματισμός πριν την έναρξη της εβδομάδας μπορεί να είναι σωτήριος.

Επιλέξτε μία ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να προετοιμάσετε τα γεύματα της εβδομάδας . Αυτό θα περιλαμβάνει ψώνια από το παντοπωλείο, πλύσιμο και κόψιμο φρούτων και λαχανικών και προετοιμασία κρέατος. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδα σας.

Δημιουργήστε μερικά εβδομαδιαία μενού. Μπορείτε να σκεφτείτε από το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα φαγητού της εβδομάδα και να δημιουργήσετε μηνιαία εβδομαδιαία μενού. Μπορείτε να συνδυάσετε και να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και κάθε φορά να κάνετε εκεί τις αλλαγές!

Σας συνιστούμε να αρχίσετε θεματικές βραδιές φαγητού , όπως νύχτα κοτόπουλου, νύχτα γαλοπούλας, νύχτα χωρίς κρέας, νύχτα ζυμαρικών κ.λπ. Μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη λίστα αγαπημένων συνταγών σας για κάθε θέμα, ώστε να έχετε πάντα επιλογές που θα αποτελούν τη βάση σας και μετά θα τις "διανθίζετε" με ότι έχετε κέφι κάθε μέρα.

Ενσωματώστε εποχιακά φρούτα και λαχανικά στα σνακ. Επωφεληθείτε από τα εποχιακά προϊόντα και ενσωματώστε τα αγαπημένα σας πιάτα. Τα εποχιακά φρούτα μπορούν να κάνουν νόστιμα επιδόρπια, όπως μια φρουτοσαλάτα.

Επιλέξτε συνταγές που είναι εύκολες. Άμα θέλετε να ακολουθήσετε κάποια συνταγή για ένα υγιεινό γεύμα, βρείτε συνταγές που έχουν εύκολη προετοιμασία ή μπορούν να μαγειρευτούν κάποιες ημέρες πριν.

Η επιστροφή στους ρυθμούς του σχολικού προγράμματος των παιδιών μπορεί να είναι λίγο δύσκολη όμως με τον σωστό σχεδιασμό μπορεί να κυλήσει όμορφα η καθημερινότητα σας και να είναι τα παιδιά σας ικανοποιημένα αλλά και εσείς από τον εαυτό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved