Back to school: Ένας μικρός «μπούσουλας» για να οργανώσετε τα ψώνια σας

Back to school: Τώρα που πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσουν τα  σχολεία, όλες μας ξέρουμε ότι αρχίζουν και τα παιδιά μας να ζητούν καινούρια ρούχα, παππούτσια και ό,τι γενικότερα βλέπουν και τα ενθουσιάζει.

Back to school: Ένας μικρός «μπούσουλας» για να οργανώσετε τα ψώνια σας

Βέβαια κάποια από αυτά, σίγουρα τα χρειάζονται, οπότε είναι καλό να οργανωθούμε ώστε να φροντίσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα και να μείνουμε εντός προυπολογισμού.

Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε:

Αγοράστε μόνο ότι χρειάζεται το παιδί σας

Επικεντρωθείτε στα ρούχα που είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα του όπως τα jeans, τα απλά κοντομάνικα, οι κάλτσες και τα εσώρουχα.

Κάντε μία εξαίρεση για ένα outfit που θα ξεχωρίσει

Μπορεί να ζητάει πολύ επίμονα ένα συγκεκριμένο μπλουζάκι ή ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παππούτσια που ξέρει ότι φοράνε όλοι οι φίλοι του. Σε αυτή την περίπτωση κάντε μια εξαίρεση και συμφωνείστε ότι μπορεί να διαλέξει ένα πράγμα που θέλει. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να επηρεαστεί πολύ η αυτοπεποίθηση του παιδιού από το αν είναι «μέσα στα πράγματα».

Μάθετε του να υπολογίζει τα χρήματα

Είναι ευκαιρία τώρα που θα πάτε παρέα για ψώνια να το βοηθήσετε να καταλάβει και την έννοια του χρήματος. Ειδικά άμα βρίσκεται στο τέλος του Δημοτικού που πλέον έχει μια ξεκάθαρη εικόνα των αριθμών και της αξίας τους. Πείτε του πόσα χρήματα διαθέτετε συνολικά για την ντουλάπα του και αφήστε το να δοκιμάσει να διαλέξει αυτά που θέλει χωρίς να ξεπεράσει το όριο των χρημάτων.

bigstock School Girl With Packages Isol 203875888

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Όλες ξέρουμε ότι βρακάκια, καλτσάκια και μακό μπορούν να μπλεχτούν στην ντουλάπα και να γίνει ένας χαμός, χωρίς να μπορούμε να διαχωρίσουμε τι είναι τι.

Θα σας βοηθήσει λοιπόν να προβλέψετε και να αγοράσετε καλτσάκια σε διαφορετικά χρώματα και βρακάκια από διαφορετικά brands ώστε να τα ξεχωρίζετε.
Εκμεταλλευτείτε την περίοδο “back to school” και άμα χρειάζεται πάρτε κάτι που θα χρειαστείτε και στο μέλλον διπλό καθώς οι τιμές τώρα ίσως είναι πιο χαμηλές.

Το νου σας στον ενδυματολογικό κώδικα

Μερικά σχολεία έχουν ενδυματολογικό κώδικα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε διαβάσει ότι ρούχα σας προτείνει το σχολείο πριν πάτε για ψώνια. Πολλά σχολεία απαγορεύουν τα κοντομάνικα με logo, άλλα τα σανδάλια, τα κοντά σορτσάκια.

Τέλος βάλτε ένα αυτοκόλλητο ή ράψτε ένα αρχικό σε κάθε ρούχο που φοράει το παιδί σας, ειδικά άμα είναι στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Αυτό δεν σας εξασφαλίζει ότι το παιδί σας δεν θα το χάσει αλλά αυξάνει τις πιθανότητες, άμα χαθεί να το βρουν οι δάσκαλοι πιο εύκολα.

Απολαύστε αυτή τη περίοδο προετοιμασίας μαζί με το παιδί σας όσο περισσότερο μπορείτε γιατί θα την λαχταράτε μόλις αρχίσει η σχολική του καθημερινότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved