«Αυτό είναι το δώρο που θέλω για την Γιορτή της Μητέρας»

Η εξομολόγηση μιας μητέρας που θέλησε να μιλήσει ειλικρινά για την ημέρα αυτή

«Αυτό είναι το δώρο που θέλω για την Γιορτή της Μητέρας»

«Πριν αποκτήσω παιδιά, η Γιορτή της Μητέρας φάνταζε στο μυαλό μου σαν ένα 24ωρο μέσα στο οποίο οι μαμάδες συγκεντρώνουν όλη την αγάπη της οικογένειας, γεμίζουν λουλούδια και νιώθουν πιο ευλογημένες από ποτέ για τα παιδιά που μεγαλώνουν. Και ενώ πριν γίνω μητέρα αυτή η ημέρα ήταν άκρως ευχάριστη και γαλήνια (στο μυαλό μου πάντα), σήμερα που έχω παιδιά δεν νιώθω έτσι. Στην πραγματικότητα, το μόνο που παίρνω αυτή τη μέρα είναι μια κάρτα από το σούπερ μάρκετ, κι αντί να είμαι εγώ αυτή που απολαμβάνει το πρωινό που μόλις έχουν φτιάξει ο άντρας μου με τα παιδιά μου, καταλήγω να μαγειρεύω για την πεθερά μου. Έτσι δεν είναι;

Φέτος, αποφάσισα να προλάβω τον άντρα μου πριν μου αγοράσει κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ (αγάπη μου, σε ευχαριστώ για την προσπάθεια) και να κάνω αυτό που συμβουλεύω τα παιδιά μου να κάνουν: να μιλήσω ειλικρινά για το «θέλω» μου. Ναι, θα εκφράσω ακριβώς αυτό που θέλω και αυτό που νιώθω. Και ξέρετε τι είναι αυτό; Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μόνη μου. Αλήθεια. Μπορεί να χάσω την υποτιθέμενη έκπληξη του συζύγου μου αλλά τουλάχιστον θα έχω απολαύσει λίγο χρόνο για τον εαυτό μου – και μόνο.

Εντάξει, μπορεί να μην θέλω να περάσω αυτή τη μέρα μακριά από τα παιδιά μου αλλά το Σαββατοκύριακό μου θα γίνει είτε πριν είτε μετά την Γιορτή. Θα περάσουμε αυτή τη μέρα σαν οικογένεια, αλλά το Σαββατοκύριακό μου θα είμαι ολομόναχη και κατ’ επέκταση τα βάρη του σπιτιού θα τα αναλάβει εξολοκλήρου ο άντρας μου. Θα αφήσω το χαοτικό σπίτι πίσω μου και θα απολαύσω έναν ζεστό καφέ, θα τον πιώ αργά και θα παραγγείλω ένα υπέροχο γλυκό το οποίο δε θα μοιραστώ με κανέναν και φυσικά, θα το γευτώ ανενόχλητη.

Θα περπατήσω μόνη μου, θα πάω για τρέξιμο όπου θέλω, θα απολαύσω την φύση και τον καθαρό αέρα και μετά από αυτά, θα δω τις φίλες μου. Θα πάμε σε ένα ωραίο εστιατόριο που έχει μεγάλη αναμονή και υπό άλλες συνθήκες δεν το επιλέγουμε για να μην πληρώνουμε παραπάνω τις νταντάδες που μας εξυπηρετούν και θα πιούμε αργά τα ποτά μας συζητώντας χωρίς αυτά τα «μισό λεπτό» και «έρχομαι» γιατί κάτι μας θέλουν τα μικρά μας. Θα γιορτάσουμε την μητρότητα και θα περάσουμε τέλεια γιατί θα θυμηθούμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από μαμάδες.

6d2ba0854676d7d1b989ac48d1769875

Εκείνο το βράδυ, θα γυρίσω πιο αργά απ’ ότι συνήθως, θα κοιμηθώ πιο αργά απ’ ότι συνήθως και θα σηκωθώ ότι ώρα θέλω. Τότε, αρκετά ξεκούραστη και χαρούμενη, θα νιώθω τόσο τυχερή που έχω στο πλάι μου έναν σύζυγο που μου παρείχε την ελευθερία ενός Σαββατοκύριακου και θα ζουμπήξω τα παιδιά μου υπενθυμίζοντάς τους πόσο ευλογημένη είμαι που είναι δικά μου παιδιά.

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό και σίγουρα εγωιστικό, αλλά δε με νοιάζει. Η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει ποτέ, δεν έγινε και κάτι αν για μια ημέρα πάρεις ρεπό. Τι νόημα έχει να περάσει μια μέρα δήθεν αφιερωμένη σε εσένα ενώ εσύ δεν κάνεις τίποτα που να σε ευχαριστεί; Μαμάδες, ήρθε η ώρα να γιορτάσετε όπως ακριβώς αξίζετε».

Δείτε ακόμα:

Πέντε υπέροχες ιδέες για να περάσετε αξέχαστα την Ημέρα της Μητέρας

Η ζωή μίας μαμάς που μένει στο σπίτι με ένα παιδί 2 χρόνων, μέσα από απίθανα σκίτσα

Γιατί οι γονείς πρέπει να αποδέχονται όλες τις πλευρές του χαρακτήρα του παιδιού τους

Final promo box 01
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved