Πέντε υπέροχες ιδέες για να περάσετε αξέχαστα την Ημέρα της Μητέρας

Μια Κυριακή για να περάσεις αποκλειστικά και μόνο μαζί με τα παιδιά σου - άλλωστε, σε αυτά οφείλεις την γιορτή σου

Πέντε υπέροχες ιδέες για να περάσετε αξέχαστα την Ημέρα της Μητέρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια, την Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Για την φετινή χρονιά, η ημέρα αυτή είναι στις 13 Μαΐου και επειδή πλησιάζει, βρήκαμε τις πιο όμορφες και γλυκές ιδέες για να περάσετε χρόνο μαζί.

  1. Μαγειρέψτε μαζί το αγαπημένο σας φαγητό

Δημιουργήστε μια λίστα από τα αγαπημένα σας φαγητά και αποφασίστε μαζί ποιο από αυτά θα μαγειρέψετε. Προμηθευτείτε μαζί τα υλικά και περάστε δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα, βάζοντας μουσική και φτιάχνοντας λαχταριστά πιάτα. Ειδικά αν είστε «σπιτόγατοι» αυτή η ιδέα θα σας ενθουσιάσει.

35c5d10bc0139a6e6767c9d97ed359e8
  1. Ώρα για σινεμά

Αφού έχετε μαγειρέψει το αγαπημένο σας φαγητό μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ευχάριστη ταινία μαζί. Είτε αυτή θα είναι στον καναπέ του σπιτιού σας, είτε αποφασίσετε να περάσετε το βράδυ σας στο σινεμά, μερικές ξεκούραστες ώρες παρέα θα γεμίσουν άκρως δημιουργικά την ημέρα σας.

  1. Κυριακή στον ήλιο

Αν πάλι επιλέξετε να κάνετε κάτι διαφορετικό εκείνη την ημέρα, προτιμήστε μια βόλτα στην θάλασσα ή έναν περίπατο στο πιο κοντινό σας δασάκι. Ακόμα κι αν έχετε μικρά παιδιά μπορείτε να πάρετε μαζί σας παιχνίδια και να παίξετε στη φύση ενώ με παιδιά σε μεγαλύτερη –εφηβική- ηλικία μπορείτε να οργανώσετε ένα διαφορετικό πικ νικ.

  1. Φροντίστε μαζί τον εαυτό σας

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την Κυριακή για να κάνετε μαζί τα beaute σας. Αν η «μικρή» σας είναι όντως μικρή περιποιηθείτε τα νυχάκια της ενώ αν διανύει τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της φτιάξτε μαζί σπιτικές μάσκες μαλλιών και όμορφα μανικιούρ η μια στην άλλη.

  1. Γιορτή της Μητέρας με φίλες

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ξεχωριστή ημέρα την οποία μπορείτε να γιορτάσετε μαζί με άλλες μητέρες και τις κόρες τους. Αποφασίστε να κάνετε κάτι μαζί και αξιοποιήστε μια από τις παραπάνω ιδέες όλες μαζί.

Δείτε ακόμα:

Ψάχνετε θέμα για τα γενέθλια του παιδιού σας; Ιδού τα πιο δημοφιλή του διαδικτύου

«Αθήνα- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» : Ραντεβού στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Πώς μπορώ να αποκτήσω καλή σχέση με το παιδί μου;

giorti miteras kentriki
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved