«Αθήνα- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» : Ραντεβού στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

«Αθήνα- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» : Ραντεβού στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Και οι βιβλιόφιλοι δίνουν ραντεβού στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

«Αθήνα- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» : Ραντεβού στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Το μήνυμα «Η Αθήνα διαβάζει...Βιβλία Παντού» αντηχεί στις γωνιές της πόλης και συνοδεύεται από την πραγματοποίηση πλήθους εργαστηρίων, βραδιών ποίησης, εκθέσεων, συναυλιών, βιβλιοπαρουσιάσεων και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων που αντλούν έμπνευση από τις σελίδες της λογοτεχνίας και όχι μόνο.

Αφορμή για τα παραπάνω αποτελεί η επιλογή από τηνUNESCO της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, κατόπιν πρότασης του δήμου Αθηναίων. Στη διοργάνωση «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» συμμετέχει ενεργά και το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο προλειαίνει το έδαφος στις γειτονιές της Αθήνας, καλώντας τους κατοίκους να συμμετέχουν στο πλήθος δράσεων με πρωταγωνιστή το βιβλίο, να δημιουργήσουν ανταλλακτικές βιβλιοθήκες ή να πάρουν μέρος σε συζητήσεις με συγγραφείς.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership, έχει φροντίσει να προετοιμάσει τις γειτονιές της Αθήνας, συμπεριλαμβάνοντας από την αρχή της χρονιάς στις δράσεις που φιλοξενεί θεματικές δημιουργικές δραστηριότητες με άξονα το βιβλίο, οι οποίες υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Μια ματιά στις δράσεις με άξονα το βιβλίο, που υλοποιούνται ήδη από τον Οκτώβρη 2017 και έχουν φέρει τα παιδιά ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου:

Τρέχουσες Δράσεις:

• Ο Σύλλογος διδασκόντων 132ου Δημ. Σχολείου πραγματοποιεί «Αναγνωστικές εμψυχώσεις στη βιβλιοθήκη του σχολείου», αφηγήσεις, δραματοποιήσεις και δανεισμό βιβλίων.
• Τα παιδιά στη δράση «Διαβάζοντας, δημιουργώ» από το Κέντρο Πρόληψης "Αθηνά Πολύβουλος" θα εξοικειωθούν με το βιβλίο και την καλλιέργεια της φαντασίας.
• Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 56ΔΣ Αθηνών δημιούργησε ένα «Παιδικό Στέκι βιβλίου» που λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη και ως χώρος ανάγνωσης και δημιουργίας.
• Οι εκπαιδευτές της Αρχιτεκτονικής Χωρίς Σύνορα προσκαλούν τα παιδιά να φανταστούν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια βιβλιοθήκη για το σχολείο τους.
• Οι συμμετέχοντες της δράσης «Η εικονογράφηση της δικής μας ιστορίας» που πραγματοποιεί το Μουσείο Ηρακλειδών εμπνέονται από τα βιβλία και δημιουργούν το δικό τους παραμύθι.
Ολοκληρωμένες δράσεις:
• «Οι γειτονιές της Αθήνας σε ένα βιβλίο» από το φορέα Παραμύθι από Μακριά
• Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με τις δράσεις «Μ' ένα βιβλίο βλέπω τον κόσμο αλλιώς» και «Η μυστική συνταγή των βιβλίων» σύστησε τον κόσμο των βιβλίων στους μικρούς αναγνώστες.
• Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ - ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ υλοποίησε το εργαστήρι «Εκφραστική Ανάγνωση για Εκπαιδευτικούς»
• Η ομάδα θεάτρου Seveneleven φαντάστηκε και δημιούργησε μαζί με τα παιδιά «Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία».
• Ένα ταξίδι «Από τη Σελίδα... στην Οθόνη» βίωσαν οι συμμετέχοντες του ομώνυμου εργαστηρίου που υλοποίησε ο Καρπός και τα παιδιά πήραν ρόλο σκηνοθέτη, εικονολήπτη και ηθοποιού για τη δική τους ταινία. Στο «Εργαστήριο φωτοκόμικ» από τον ίδιο φορέα τα παιδιά συνδυάζουν τη φωτογραφία με το βιβλίο.
• Τα «Βιβλία σε Ρόδες» μπήκαν στις σχολικές αίθουσες ως κινητή βιβλιοθήκη και τα παιδιά ξεφύλλισαν βιβλία από το φορέα Πύρνα.
• Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά της Αθήνας ήρθαν σε επαφή με παλιά βιβλία, παραμύθια και σπάνια σχολικά εγχειρίδια του Μουσείου Παιδείας Πανεπιστημίου Αθηνών με τη δράση «Κάθε βιβλίο, Μία ιστορία».
Στις 27 και 29 Απριλίου, τα Ανοιχτά Σχολεία της Κυψέλης - 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και της Πλατείας Βικτωρίας - 2ο Γενικό Λύκειο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, οι οποίες προσεγγίζουν τον κόσμο του βιβλίου από διαφορετικό πρίσμα.

Πιο συγκεκριμένα:

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» στα Ανοιχτά Σχολεία
Ανοιχτό Σχολείο Κυψέλης - 45ο Δημοτικό Σχολείο
Μια βιβλιοθήκη για το σχολείο
Παρουσίαση της Βιβλιοθήκης, Αρχιτεκτονική Χωρίς Σύνορα
Πότε: 27/04/2018, 18.30-20.30

Τα παιδιά γίνονται αρχιτέκτονες!

Η Αρχιτεκτονική Χωρίς Σύνορα συνεργάζεται από τον Φεβρουάριο 2018 με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, μετασχηματίζοντας μαζί με τα παιδιά τον σχολικό χώρο με στόχο να φιλοξενήσει την ανταλλακτική βιβλιοθήκη του σχολείου. Οι νεαροί συμμετέχοντες κατανοούν το χώρο του σχολείου, εξερευνούν τις ανάγκες τους, φαντάζονται ένα νέο χώρο. Εργάζονται με τα εργαλεία του αρχιτέκτονα με σκοπό να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μία πολυ-λειτουργική βιβλιοθήκη για το σχολείο και την κοινότητα.

Στις 27 Απριλίου πρόκειται να παρουσιάσουν στο κοινό τα πρώτα στάδια δημιουργίας της βιβλιοθήκης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους νεαρούς κατασκευαστές, να μάθουν από τους ίδιους περισσότερα σχετικά με την ιδέα, τις εμπνεύσεις τους, τα σχέδια της βιβλιοθήκης και να πάρουν μία γεύση για την πολύπλευρη σύνδεση της αρχιτεκτονικής με την εκπαιδευτική διαδικασία

Ανοιχτό Σχολείο Πλατείας Βικτωρίας-2ο Γενικό Λύκειο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλία

Πότε: 29/04/2018, 12.00-17.00
1. Ιστορίες και Φωτογραφίες, Καρπός
2. Τα βιβλία μέσα από το φακό,Greek Instagramers
3. Ανοιχτή Συναυλία El Sistema, Impact Hub Labs MKO
Το κοινό θα γνωρίσει τα έργα νέων φωτογράφων που εμπνεύστηκαν από σελίδες, βιβλία και ιστορίες. Οι φωτογράφοι της έκθεσης εκπαιδεύτηκαν στις δράσεις «Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας» από τους Greek Instagramers και «Μικροί Φωτογράφοι» από το φορέα Καρπός που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία.

Στον ίδιο χώρο, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ανοιχτή συναυλία της El Sistema Greece Orchestra, της νεοσύστατης ορχήστρας νέων που πραγματοποιεί εβδομαδιαίες πρόβες στο Ανοιχτό Σχολείο της Πλατείας Βικτωρίας - 2ο ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Πληροφορίες:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr  ή καλέστε στο 2103462335.

Διευθύνσεις

Ανοιχτό Σχολείο Πλατείας Βικτωρίας - 2ο Γενικό Λύκειο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αχαρνών 80 & Χέυδεν, ΤΚ. 104 34
Ανοιχτό Σχολείο Κυψέλης - 45ο Δημοτικό Σχολείο, Πυθίας 38, Κυψέλη, ΤΚ. 113 64

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το συντονισμό του Athens Partnership και είναι στην αποκλειστική ευθύνη της Αντιδημαρχίας για το Παιδί και της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων.

Μέγας δωρητής της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου, το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ.

24.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
41.29 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ASICS ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟ
42.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα Route 66'
38.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα οβαλ 'Μαργαρίτα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Παιδί και διατροφή: Τι πρέπει να τρώει το παιδί στο σχολείο;

Παιδί και διατροφή: Τι πρέπει να τρώει το παιδί στο σχολείο;

Ποια είναι τα κατάλληλα σνακ που πρέπει να τρώει ένα παιδί στο…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι εννιά πιο συχνές τροφές που δεν θέλει με τίποτα να φάει η έγκυος

Οι εννιά πιο συχνές τροφές που δεν θέλει με τίποτα να φάει η έγκυος

Την περίοδο της εγκυμοσύνης η σχέση της μέλλουσας μαμάς με το φαγητό…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φωτεινή Αθερίδου: Η τρυφερή φώτο με τον γιο της στην Βουλιαγμένη

Φωτεινή Αθερίδου: Η τρυφερή φώτο με τον γιο της στην Βουλιαγμένη

Μία νέα φωτογραφία με τον γιο της μοιράστηκε μαζί μας η Φωτεινή…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Smoothie φουλ στη βιταμίνη C για γερό ανοσοποιητικό

Smoothie φουλ στη βιταμίνη C για γερό ανοσοποιητικό

Τα παιδιά χρειάζονται όσο ποτέ ένα γερό ανοσοποιητικό.
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
Κάτια Ζυγούλη: Οι γιοι της κοιμούνται όπου βρουν και είναι λεμούριοι