Πρώτη φορά θεία: 10 συμβουλές για να γίνεις η καλύτερη

Της αδελφής μου ή του αδελφού μου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί μου. Και όλες οι θείες θα συμφωνήσουν ότι τα ανίψια είναι το καλύτερο δώρο, που τους έχουν κάνει τα αδέλφια τους.

Πρώτη φορά θεία: 10 συμβουλές για να γίνεις η καλύτερη

Είτε έχετε παιδί είτε δεν έχετε, ο ερχομός της ανιψιάς ή του ανιψιού είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, γεμάτη έντονα συναισθήματα. Ο ρόλος της θείας είναι πολύ σημαντικός και εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία της στη ζωή του παιδιού. Αν έχεις ανίψια, ξέρεις καλά πώς είναι η εμπειρία αυτή.

Αν δεν έχεις και γίνεσαι για πρώτη φορά, νιώθεις πρωτόγνωρα συναισθήματα και ένα άγχος για το πώς θα γίνεις η καλύτερη θεία του κόσμου. Και για να το πετύχεις, αρκεί μόνο να το γεμίζεις με δώρα; Δες παρακάτω, 10 συμβουλές, που μπορείς να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του, για να γίνεις κι εσύ για το ανιψάκι σου, η καλύτερη θεία του κόσμου.

Κάνε μπέιμπι σίτινγκ

Να είσαι παρούσα, από τους πρώτους μήνες της ζωής του. Κανόνισε να κάνεις κι εσύ μπέιμπι σίτινγκ. Κράτησε το, αν σου το επιτρέπει το πρόγραμμα. Φρόντισε το, άλλαξέ του πάνα, παίξε μαζί του, διάβασε του παραμύθια.

Φιλοξένησε το στο σπίτι

Από τα βράδια που θα θυμάται, είναι εκείνα, που έμεινε στο σπίτι της θείας. Αν έχεις παιδιά, δεν θα υπάρχει καλύτερο από το να παίξει και να κοιμηθεί με τα ξαδέλφια του. Αν δεν έχεις παιδιά ή είσαι εργένισσα, διοργανώστε ένα πιτζάμα πάρτι, βλέποντας κάποια παιδική ταινία και τρώγοντας ποπ κορν.

Να είσαι παρούσα στις μικρές και τις μεγάλες στιγμές

Επειδή όλων ο χρόνος είναι περιορισμένος, φρόντισε, όμως, να είσαι παρούσα στις μικρές και μεγάλες στιγμές της ανιψιάς ή του ανιψιού. Σε μία σχολική γιορτή, όταν θα κάνει παρέλαση, σε μία εκδήλωση της δραστηριότητας που πηγαίνει. Αν έχεις χρόνο, μπορείς ένα μεσημέρι να το πάρεις εσύ από το σχολείο ή να το πας στη δραστηριότητά του.

thia 1

Να έχετε μαζί ένα ιδιαίτερο «τελετουργικό»

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο ή περίπλοκο. Αρκεί να μοιραστείτε και μία απλή δραστηριότητα. Μπορείτε, να καθιερώσετε κάποιες Κυριακές να πηγαίνετε μαζί σινεμά. Ή μία βόλτα στο πάρκο. Μπορείτε να καθιερώσετε μία φορά την εβδομάδα να πηγαίνετε για παγωτό. Οργανώστε κάτι, που να είναι για εκείνο, στο παρόν μια στιγμή μαζί σας και στο μέλλον μία ανάμνηση με τη θεία του.

Κάνε μία έκπληξη

Κάνε στην ανιψιά ή τον ανιψιό ένα δώρο, που δεν έχει. Ή όταν το επισκέπτεσαι, να του πηγαίνεις κάποιο γλύκισμα – πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς, μην χαλάσεις και το πρόγραμμά τους – ώστε να ξέρει ότι η θεία του, είναι η θεία με τα δώρα.

Δείξε ενδιαφέρον για τη ζωή του

Τις καλύτερες συζητήσεις τις κάνουμε με τις θείες μας, έτσι δεν είναι; Ακόμη και τα μικρά ή μεγάλα μυστικά μας, τα μοιραζόμαστε μαζί της, αν δε μπορούμε να το κάνουμε, με τη μητέρα μας. Το ίδιο ισχύει και με ένα μικρό παιδί. Κάνε την ανιψιά ή τον ανιψιό να νιώσει άνετα μαζί σου, ώστε να μπορέσει να σου ανοιχτεί. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δείχνεις και να ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη ζωή του, για την καθημερινότητα του. Κουβεντιάστε για τους φίλους, τι του αρέσει, τι δεν του αρέσει, τι το προβληματίζει.

Πηγαίνετε μία βόλτα

Μπορείς να κανονίσεις να πάτε μία βόλτα οι δυο σας. Είτε στο λούνα παρκ, είτε σε κάποια εκδήλωση, είτε σε μία παιδική παράσταση.

theia1

Δείξε σεβασμό στους γονείς του

Για να χαίρεις της εκτίμησης του, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να δείχνεις σεβασμό για τους γονείς του. και δε μιλάμε, για τη μαμά ή το μπαμπά, που είστε αδέλφια. Αλλά για τον γονέα που δεν είναι συγγενής σας. Ακόμη και αν έχετε κακές σχέσεις ή δεν τρέφεται και ιδιαίτερη συμπάθεια, δεν πρέπει να το δείχνεις στο παιδί. Εννοείται, ούτε και του το πεις. Ο γονιός είναι γονιός και το παιδί αυτομάτως, θα σας βάλει στη «μαύρη» λίστα.

Δημιουργείστε τις δικές σας αναμνήσεις

Βγάλτε φωτογραφίες, επινοείστε δικούς σας κώδικες επικοινωνίες, κάντε δικά σας αστεία, μοιραστείτε κοινά ενδιαφέροντα. Φτιάχνετε έτσι, κοινές αναμνήσεις, που θα έχει να θυμάται για πάντα από τη θεία του

Δείξε στην ανιψιά ή τον ανιψιό ότι θα είσαι πάντα εκεί

Όπως και με τους γονείς, έτσι και με τις θείες, τους θείους, τους παππούδες, το παιδί έχει ανάγκη να ξέρει ότι είστε μία μεγάλη οικογένεια, που θα είστε όλοι πάντα εκεί. Ο ένας για τον άλλον.

Διαβάστε επίσης

Είναι υπέροχο να είσαι θεία. 8 λόγοι το αποδεικνύουν

10 λόγοι που κάνουν μια θεία που δεν έχει ακόμη παιδιά αξιολάτρευτη

Έξι λόγοι για τους οποίους η αδερφή σας είναι η καλύτερη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved