10 λόγοι που κάνουν μια θεία που δεν έχει ακόμη παιδιά αξιολάτρευτη

Πρόκειται να γίνεις θεία; Ανεξάρτητα από το αν είσαι μια νέα θεία ή είσαι θεία τα τελευταία χρόνια, θα μάθεις γρήγορα να εκτιμάς το πόσο υπέροχο και τρομερό, είναι να είσαι θεία.

10 λόγοι που κάνουν μια θεία που δεν έχει ακόμη παιδιά αξιολάτρευτη

Όταν είσαι θεία (ή και θείος) και δεν έχεις αποκτήσει ακόμη τα δικά σου παιδιά μπορείς πολύ απλά να ασχοληθείς με τα παιδιά της αδερφής σου ή του αδερφού σου και να ανακαλύψεις τόσο πόσο διασκεδαστικό είναι να έχεις έναν μικρό ανθρωπάκο να σε κάνει να νιώσεις ξανά παιδί και στην πραγματικότητα να ανακαλύψεις μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή αγάπη.

Γιατί όμως είναι υπέροχο να είσαι θεία ή θείος;

thia 3

#1 Δεν βάζεις εσύ τους κανόνες
Ένα από τα ωραιότερα πράγματα του να είσαι θεία είναι το γεγονός ότι δεν θέτεις εσύ τους κανόνες. Απλά πρέπει να τους ακολουθήσεις. Για παράδειγμα, αν ο ανιψιός σου ή η ανιψιά σου θέλει να δει τηλεόραση και εσύ δεν τους αφήνεις πολύ απλά δεν είσαι εσύ η «κακιά» της υπόθεσης... απλά ακολουθείς τους κανόνες όπως και εκείνα. Με αυτό τον τρόπο πάντα θα είσαι η καλή θεία.

#2 Αναπτύσσεις έναν ιδιαίτερο δεσμό
Υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός που μπορεί μια θεία με τα ανίψια της να καλλιεργήσει. Για τα ανίψια σου πάντα θα είσαι μια φίλη. Είσαι εκεί για να κάνετε αστεία πράγματα μαζί και για να τα ακούς όταν χρειάζεται. Αυτό και μόνο κάνει τη σχέση σας ξεχωριστή.

#3 Μπορείς στην κυριολεξία να κακομάθεις τα ανίψια σου
Μπορεί οι γονείς να μην αγοράζουν όλα εκείνα τα παιχνίδια στα παιδιά τους για να μην τα κακομάθουν όμως, εσύ μπορείς να αγοράζεις ό,τι θέλεις και όποτε θέλεις, χωρίς να στο απαγορεύει κανείς... Σωστά;

thia 1

#4 Μπορείς να αγοράζεις ενοχλητικά παιχνίδια που εσένα δεν θα σε ενοχλούν καθόλου
Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις εκείνο το πιάνο που σου άρεσε ή τα τύμπανα που είδατε μαζί στο εμπορικό κέντρο. Τα θορυβώδη παιχνίδια είναι ενοχλητικά για τους άλλους, όχι όμως και για εσένα που δεν θα τα έχεις στο δικό σου σπίτι όλη μέρα να χτυπούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

#5 Θα έχεις μια δικαιολογία για να παίξεις
Τα ανίψια είναι η τέλεια δικαιολογία για να συμπεριφερθείς σαν παιδί. Μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο ή να δεις στο σινεμά την παιδική ταινία που περίμενες πώς και πώς όλο αυτό το διάστημα.

#6 Θα γίνεις η ηρωίδα ή ο ήρωας της αδερφής ή του αδερφού σου
Αργά ή γρήγορα τα αδέρφια σου θα εκτιμήσουν τη βοήθειά σου. Είτε γιατί κρατάς τα παιδιά για να βγουν είτε γιατί ασχολείσαι μαζί τους.

#7 Θα σταματήσεις να ακούς από τη μαμά σου ότι ποτέ δεν θα αποκτήσει εγγόνια
Επιτέλους, εκείνο το «Θα κλείσω τα μάτια μου και δεν θα προλάβω να δω εγγόνια», θα σταματήσεις να το ακούς για λίγο καιρό.

thia 3

#8 Δεν θα χάσεις εσύ τον ύπνο σου
Είναι υπέροχο, να έχεις ανίψια, να τα αγαπάς σαν παιδιά σου, να τους κάνεις όλα τα χατίρια και να μην είσαι εσύ εκείνη ή εκείνος που χάνει τον μεσημεριανό ή τον βραδινό ύπνο επειδή το μωρό βράχηκε ή επειδή θέλει να κοιμηθεί στο «μεγάλο» κρεβάτι.

#9 Εκπαιδεύεσαι για τη μητρότητα ή την πατρότητα
Τα ανίψια σου θα δοκιμάσουν τις αντοχές σου και θα σε προετοιμάσουν για κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα και στη δική σου ζωή αν το θες.

#10 Μπορείς να τα επιστρέψεις
Μπορείς να τα κρατήσεις ένα βράδυ σπίτι σου, μπορείς να βγεις για παγωτό μαζί τους, μπορείς να τους αφιερώσεις όλη σου τη μέρα και όλη σου την προσοχή, αλλά είναι ωραίο να ξέρεις ότι θα έχεις όλο το βράδυ για να ξεκουραστείς. Έτσι όταν επιστρέφεις ένα παιδί στο σπίτι του, έχεις το χρόνο να ξεκουραστείς και να γίνεις ξανά την άλλη μέρα η σούπερ θεία ή ο σούπερ θείος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved