Είναι υπέροχο να είσαι θεία. 8 λόγοι το αποδεικνύουν

Και οι θείες έχουν ψυχή. Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις «τρελές» γυναίκες, που κάνουν τα πάντα για τα ανίψια και τις ανιψιές τους.

Είναι υπέροχο να είσαι θεία. 8 λόγοι το αποδεικνύουν

Οι θείες είναι πολυάσχολες. Έχουν τις δικές τους ζωές, τις δικές τους υποχρεώσεις και αφιερώνουν όσο χρόνο έχουν στα παιδιά τους (αν έχουν). Οι θείες όμως, έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των ανιψιών τους και οι αδερφές τους ή τα αδέρφια τους, είναι ευγνόμονες για αυτό.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι λόγοι που κάνουν μια θεία, υπέροχη;

aunties ameme 600x300

1. Φτιάχνουν φανταστικά κέικ
Είναι ωραίο να έχεις μία αδερφή που ξέρει να φτιάχνει υπέροχα cupcakes. Έτσι, αντί να αγοράσεις μερικά για τα γενέθλια του παιδιού σου ή να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου με πλήρη αποτυχία, ξέρεις ότι η αδερφή σου θα είναι πάντα εκεί, να σε βοηθήσει, να στα φτιάξει μόνη αν χρειαστεί και η αγαπημένη της ανιψιά να εντυπωσιάσει στο σχολείο με τα υπέροχα γλυκάκια από τα χεράκια της θείας, φυσικά.

cakejessie 480x600

2. Στην κυριολεξία παίζουν με τα ανίψια τους
Όχι, δεν βαριούνται... κάθε άλλο. Με το που έρθουν στο σπίτι, βγάζουν παπούτσια και τρέχουν στο παιδικό δωμάτιο, μαζί με τις ανιψιές τους και είναι έτοιμες, να γίνουν πριγκίπισσες, να τις βάψουν με τα καλλυντικά της μαμάς οι μικρές και τα ανίψια αν είναι αγόρια, να μεταμφιεστούν σε Καν, από την ταινία StarTrek και να παλέψουν με φωτόσπαθα.

3. Αγοράζουν υπέροχα ρούχα
Μα, που πάει και τα βρίσκειν. Ό,τι πιο γλυκό, ό,τι πιο πριγκιπικό, ό,τι πιο τρελό, ό,τι πιο χαριτωμένο, θα το φέρει μόνο εκείνη στο γλυκό της βλασταράκι.

4. Κρατούν μυστικά
Αν ένα κορίτσι δεν θέλει να πει κάτι στη μαμά της ή τον μπαμπά της, σίγουρα θα το εκμυστηρευτεί στη θεία της. Ξέρει πώς έτσι το μυστικό της θα είναι ασφαλές και γνωρίζει πώς αν χρειαστεί τη βοήθειά της, θα είναι εκεί για να της τη δώσει. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα αγόρια.

aunt jenna 600x400

5. Τα παιδιά μαζί της είναι «άλλα»
Μπορεί στη μαμά και τον μπαμπά, τα μικρά να μην έχουν τρόπους, να γκρινιάζουν, να ζητούν τα πάντα, στη θεία όμως, είναι παράδειγμα προς μίμηση.

6. Έχουν απίστευτη ενέργεια
Ακόμη και αν νιώθει κουρασμένη, ακόμη και αν έχει δικά της παιδιά, πάντα θα ασχολείται και θα παίζει με τα ανίψια της χωρίς να δείχνει ίχνος, κούρασης.

7. Κάνουν όλα, όσα δεν κάνει η μαμά
Έχει απίστευτη διάθεση για κουβέντα, μπορεί να διαβάσει το ίδιο παραμύθι πάνω από 5 φορές, αν το ζητήσει το ανίψι της, φτιάχνει κρέπες και βάφλες, ακόμη και αν η μαμά το απαγορεύει, τις ιδέες της πάντα τα παιδιά τις βρίσκουν φανταστικές, ακόμη και αν το ίδιο πράγμα είχε σκεφτεί πιο πριν η ίδια η μαμά.

parent 4 600x313

8. Τέλος, αγαπούν ανιδιοτελώς τα παιδιά σας
Μια θεία, αγαπά τα παιδιά της αδερφής της ή του αδερφού της, σαν να ήταν δικά της παιδιά. Είτε έχει δικά της, είτε όχι. Είναι δοτική, κάνει όλα τα χατίρια και σε πολλές περιπτώσεις είναι χειρότερη ακόμη και από τη γιαγιά. Κακομαθαίνει τα ανίψια της... και αυτό της αρέσει πολύ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved