Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να μένεις στο σπίτι και να μεγαλώνεις τα παιδιά;

Το να είσαι μαμά που μένει στο σπίτι και μεγαλώνει τα παιδιά είναι ένα δώρο. Έχει, όμως, και πολλές δυσκολίες, αγώνες και προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις καθημερινά.

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να μένεις στο σπίτι και να μεγαλώνεις τα παιδιά;

Ναι για τη μαμά που μένει στο σπίτι, μπορείς να πεις ότι είναι τυχερή, αφού μεγαλώνει η ίδια τα παιδιά της, είναι κοντά τους, περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, δεν χάνει σημαντικές στιγμές από τη ζωή τους. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται και πιστεύουν οι απ’ έξω.

Το να μένει στο σπίτι έχει και πολλές δυσκολίες και προβλήματα, που καλείται να επιλύσει η ίδια. Επιπλέον, έχει να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των άλλων ότι έχει ελεύθερο χρόνο, ότι κάθεται, ότι είναι στη βολή του σπιτιού. Αλλά, η μαμά - νοικοκυρά είναι κι αυτό μία δουλειά και μάλιστα δύσκολη. Και για τους δύσπιστους Θωμάδες έχουμε λόγους ή μάλλον δυσκολίες, που μία μαμά που μένει στο σπίτι, αντιμετωπίζει καθημερινά.

Πρέπει διαρκώς να εξηγεί τι κάνει όλη μέρα

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να ρωτάνε μία μαμά, τι κάνει όλη μέρα στο σπίτι. Το ότι είναι full time μαμά, που φροντίζει τα παιδιά και αν είναι μικρά, όλη μέρα τρέχει πίσω τους, λέει κάτι;

Κουβέντα με ενήλικες; Τι είναι αυτό;

Με εξαίρεση ένα τηλεφώνημα σε μία φίλη, η υπόλοιπη μέρα κυλάει με κουβέντα μόνο με τα παιδί. Αν είναι και μωρό και δε μιλάει; Αρχίζεις να μιλάς μόνη σου, για να περάσει η ώρα.

Ούτε τον καφέ δεν απολαμβάνει

Αν πίνεις ζεστό καφέ, θα το έχεις κάνει. Να τον ζεσταίνεις κάθε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού πάγωσε και δεν πρόλαβες να πιείς μια γουλιά. Αν, πάλι, είναι παγωμένος, στο τέλος πίνεις νερό με γεύση καφέ!

mama spiti

Έχει μία «στολή» πλύνε - βάλε

Αφού οι φόρμες είναι άνετες, γιατί να μην τις τιμήσει και για τρίτη μέρα; Σάμπως, θα βγει έξω για να στολιστεί; Φόρμες και πάλι φόρμες. Τις πλένει και τις ξαναφοράει.

Είναι η πρώτη που κολλάει τις ιώσεις που φέρνουν τα παιδιά

Και, φευ, δε μπορεί να μείνει στο κρεβάτι, αφού συνήθως, πάει ντόμινο και αρρωσταίνουν και οι υπόλοιποι. Και πρέπει να τους φροντίσει!

«Είσαι πολύ τυχερή που μένεις σπίτι με τα παιδιά»

Πόσες φορές έχει ακούσει αυτή την ατάκα; Και πόσες φορές, μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει τα προφανή; Ναι, είναι τυχερή που μεγαλώνει η ίδια τα παιδιά της. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολο. Μπορεί και να είναι επιλογή της να μείνει στο σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι μία γυναίκα με σύζυγο που έχει οικονομική άνεση και μπορεί η ίδια να μην εργάζεται. Γιατί και η μαμά – νοικοκυρά είναι δουλειά. Και μάλιστα δύσκολη και φέρνει και χρήματα, αν σκεφτείς ότι γλιτώνουν ως οικογένεια χρήματα, που θα έδιναν σε μία κοπέλα να προσέχει τα παιδιά, όταν λείπουν και οι δύο γονείς.

Την αντιμετωπίζουν ενίοτε, υποτιμητικά

Επειδή μένει στο σπίτι με τα παιδιά, αρκετοί έχουν στο μυαλό τους ότι είναι μία νοικοκυρά, που βλέπει πρωινά, κάνει like σε διαγωνισμούς για να κερδίσει κατσαρόλες, και δεν ξέρει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, σε κοινωνικό-πολιτικό - οικονομικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Είναι άδικο μία μαμά που μένει στο σπίτι να μη μπορεί να παραπονεθεί πόσο δύσκολο είναι

«Είστε ευτυχισμένη ως μαμά που μένει στο σπίτι; Μάλλον λέτε ψέματα»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved