«Είστε ευτυχισμένη ως μαμά που μένει στο σπίτι; Μάλλον λέτε ψέματα»

Η Chaunie Brusie είναι συγγραφέας και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

«Είστε ευτυχισμένη ως μαμά που μένει στο σπίτι; Μάλλον λέτε ψέματα»

Έχοντας πια την εμπειρία, τέσσερες γέννες είναι αυτές, αποφάσισε να γράψει για το αν και πόσο ευτυχισμένη μπορεί να είναι μία μητέρα που μένει στο σπίτι να φροντίζει τα παιδιά της και ενίοτε να δουλεύει από εκεί.

Στην ουσία η Chaunie Brusie λέει απλά και χωρίς φόβο και πάθος όσα έχουμε νοιώσει, τουλάχιστον οι περισσότερες μητέρες, εργαζόμενες και μη, που έχουμε μείνει σπίτι για να φροντίζουμε το νεογέννητο μωρό μας για κάποιους μήνες.

«Ευτυχισμένη ως μαμά που μένει στο σπίτι; Μάλλον λέτε ψέματα» γράφει χαρακτηριστικά η συγγραφέας. Και παρουσιάζει τα επιχειρήματά της μέσα από τη δική της εμπειρία:

«Υπήρξαν φορές στη ζωή μου που πραγματικά αγωνίστηκα να μείνω στο σπίτι ως μαμά. Όταν για παράδειγμα, είχα επιλόχεια κατάθλιψη ή όταν έπρεπε να εργαστώ νυχτερινή βάρδια ως νοσοκόμα και αισθανόμουν σαν ζόμπι κατά τη διάρκεια της ημέρας επειδή τα μικρά παιδιά μου δεν με άφηναν να κοιμηθώ. (Γιατί δεν θεωρούσα σημαντικό τον ύπνο ώστε να πληρώσω χρήματα σε μία μπέιμπι σίτερ; Γιατί ;)

Παραδέχομαι ότι η παραμονή στο σπίτι με μικρά παιδιά είναι δύσκολη. Είχα τέσσερα παιδιά σε έξι χρόνια, κάθε μωρό ερχόταν το ένα μετά το άλλο και ήμουν εγώ εκείνη που έπρεπε να μείνει μαζί τους. Έχω εργαστεί ως νοσοκόμα αλλά και σε διάφορες δουλειές που θα μπορούσα να κάνω από το σπίτι επειδή η οικογένειά μας χρειάζονταν τα χρήματα. Όμως πάντα πίστευα ότι έπρεπε να μείνω στο σπίτι για να φροντίσω τα παιδιά.

Έτσι, ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Μπορεί να είναι τόσο βαρετό που να νοιώθετε ότι οι κόρες των ματιών σας θα πεταχτούν έξω, μπορεί να μην αντέχετε άλλο και να θέλετε να ουρλιάξετε, ή μπορεί να νοιώθετε απομονωμένη σε τέτοιο βαθμό που που να είστε στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

Αλλά σε γενικές γραμμές, θα ήθελα να πω ότι είμαι ευτυχής ως μαμά που μένει στο σπίτι. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ό, τι καλύτερο για την οικογένειά μας και για μένα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ακόμη και αν εγώ δεν θα πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη κάθε λεπτό της κάθε μέρας. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένη με τη ζωή μου.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved