Γιατί δεν πρέπει να γράφετε έξω από τη σχολική τσάντα των παιδιών το όνομά τους

Τι συμβουλεύει μια μαμά και πρώην πράκτορας του FBI.

Γιατί δεν πρέπει να γράφετε έξω από τη σχολική τσάντα των παιδιών το όνομά τους

Να βάζετε το όνομα του παιδιού σας επάνω σε αντικείμενα που κάποιος άγνωστος μπορεί να δει εύκολα; Η απάντηση είναι «όχι»!

Bigstock

Να βάζετε το όνομα του παιδιού σας επάνω σε αντικείμενα που κάποιος άγνωστος μπορεί να δει εύκολα; Η απάντηση είναι «όχι»!

Μια μαμά, πρώην πράκτορας του FBI δημοσίευσε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok με συμβουλές προς τους γονείς με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά.

Στον λογαριασμό της, που θα τον βρείτε με το όνομα «The Unexpected Spy», η Tracy Walder μοιράστηκε μερικά tips ασφαλείας όπου οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν. «Το να είσαι γονιός είναι αρκετά δύσκολο... οπότε δεν πρόκειται να σας κρίνει κανείς αν κάνετε ή όχι τα παρακάτω πράγματα», ακούγεται να λέει στο βίντεό της.

Αλλά, αρκετοί είναι εκείνοι οι γονείς που θέλουν να ακούσουν - από μια πρώην αξιωματικό της CIA και ειδική πράκτορα του FBI, τι έχει να πει και τι να τους συμβουλέψει.

oloimero-orario.jpg

Τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών σας

Όπως θα την ακούσετε και εσείς να λέει παρακάτω, αυτό που πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς είναι να γράφουν πληροφορίες των παιδιών επάνω στις σχολικές τους τσάντες. Είτε πρόκειται για ένα μικρό αυτοκόλλητο ή μια μεγάλη ετικέτα, οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν το ονοματεπώνυμο των παιδιών τους καθώς επίσης και τη διεύθυνσή τους.

Αντίθετα, βάλτε το στο εσωτερικό της τσάντας, μαζί με τη διεύθυνσή σας, η οποία επίσης δεν πρέπει να είναι εμφανής. Επιπλέον, αντί να γράψετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου στην τσάντα, ζητήστε από τα παιδιά σας να τον απομνημονεύσουν - αν είναι δυνατόν, όπως έκανε η Tracy Walder με την κόρη της. «Αλλά αν το παιδί σας δεν να απομνημονεύσει τον αριθμό, τοποθετήστε το και αυτό στο εσωτερικό της τσάντας τους», λέει.

Στη συνέχεια, πρότεινε οι γονείς να έχουν ένα AirTag, τοποθετημένο στο σακίδιο ή φορεμένο σαν βραχιολάκι στο χέρι, για να γνωρίζουν οι γονείς πού βρίσκεται το παιδί τους ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, θέλει οι γονείς να σκεφτούν 2 και 3 φορές πριν αναρτήσουν φωτογραφίες των παιδιών τους από την πρώτη μέρα στο σχολείο - είτε καταλάθος είτε επειδή το θέλουν. «Έχω δύο λογαριασμούς στο Instagram - έναν δημόσιο και έναν ιδιωτικό. Είναι προσωπική μου επιλογή πού θα αναρτήσω φωτογραφίες των παιδιών μου. Μην αναρτάτε όμως τοποθεσίες και διευθύνσεις σχολείων ή εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Δεν ξέρετε ποιος μπορεί να δει αυτές τις πληροφορίες. Σίγουρα κάποιοι έχουν τον τρόπο, αλλά μην τους κάνετε εύκολη τη διαδικασία!»

afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved