Το φαρμακείο της νέας σχολικής χρονιάς

Τι να μην λείπει από τη σχολική τσάντα και τι να υπάρχει οπωσδήποτε στο σπίτι.

Το φαρμακείο της νέας σχολικής χρονιάς

Οι γονείς θέλουν να κρατούν τα παιδιά τους υγιή και ασφαλή όσο βρίσκονται εντός ή εκτός σχολείου.

Bigstock

Πολλές είναι οι οικογένειες που απολαμβάνουν ακόμη τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όμως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και θα πρέπει να ετοιμαστείτε. Εκτός από το πρόγραμμα που πρέπει να βάλετε τα παιδιά σας θα πρέπει να ετοιμάσετε και το φαρμακείο του σπιτιού σας.

Πρώτες βοήθειες στο σχολικό περιβάλλον

Οι γονείς θέλουν να κρατούν τα παιδιά τους υγιή και ασφαλή όσο βρίσκονται εντός ή εκτός σχολείου. Αν και δεν μπορούμε να είμαστε πάντα εκεί μαζί τους, μπορούμε να τους μάθουμε να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα όσο είναι μακριά μας.

Από την τσάντα τους λοιπόν δεν θα πρέπει να λείπουν τα τραυμαπλάστ και κάποιο σπρέι πληγών. Μπορεί το φαρμακείο του σχολείου να έχει όλα τα απαραίτητα για έναν μικρό τραυματισμό ή μια γρατζουνιά, όμως τα παιδιά σας -και δη τα μεγαλύτερα- μπορούν να έχουν αυτά τα δύο αντικείμενα μαζί τους ώστε να καθαρίζουν την πληγή και να τοποθετούν το τραυμαπλάστ ώστε να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

Ιώσεις στο σχολείο

«Ο φόβος και ο τρόμος» των περισσότερων γονιών στο σχολείο είναι ιώσεις. Κανείς δεν θέλει το παιδί του να έχει καταρροή, πυρετό ή βήχα. Γι' αυτό μάθετε στα παιδιά σας να μη μοιράζονται τα αντικείμενά τους και να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους πριν και μετά το κολατσιό τους καθώς πριν και μετά το διάλειμμά. Ένα αντισηπτικό ή υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια θα πρέπει να υπάρχουν επίσης στην σχολική τους τσάντα για να απολυμαίνουν τόσο τα χέρια τους όσο και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

sxolikes-fhtinoporines-ioseis.jpg

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις φθινοπωρινές ιώσεις πριν την επιστροφή στο σχολείο.

Bigstock

Το back to school φαρμακείο του σπιτιού

Μπορεί να αναφέραμε τα πράγματα που πρέπει να έχει ένα παιδί στη σχολική του τσάντα όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να έχουν και οι γονείς στο σπίτι τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία, οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά

Αντιφθειρικά: Ένα προληπτικό σπρέι, λοσιόν ή σαμπουάν θα πρέπει να υπάρχει στο φαρμακείο του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τον κίνδυνο να μετακομίσουν στο κεφάλι του παιδιού σας ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Δεν προνοήσατε και το μικρό σας κόλλησε ψείρες; Αγοράστε ένα χτενάκι για ψείρες και ένα σαμπουάν - αγωγή κατά των φθειρών. Έτσι θα καθαρίσετε το κεφάλι του γρήγορα.

Βιταμίνες για παιδιά: Μιλήστε με τον παιδίατρό σας και ρωτήστε τον αν μπορείτε να δίνετε στο μικρό σας βιταμίνες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιστροφή στο σχολείο σημαίνει και επιστροφή στις ιώσεις.

Ρινική συμφόρηση: Από το φαρμακείο του σπιτιού σας δεν πρέπει να λείπει κάποιο ρινικό αποσυμφορητικό, φυσιολογικός ορός, καθώς επίσης και κάποιο αντιίκο σπρέι για τη ρινική συμφόρηση. Αν το συνάχι και το μπούκωμα σας χτυπήσουν την πόρτα ξαφνικά, εσείς θα μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Αντισηπτικά: Όπως από τη σχολική τσάντα, έτσι και από το σπίτι τα αντισηπτικά δεν θα πρέπει να λείπουν. Μαντηλάκια και υγρά αντισηπτικά είναι απαραίτητα, τόσο για τις επιφάνειες του σπιτιού σας όσο και για εσάς τους ίδιους. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες των ιώσεων και φυσικά της μετάδοσής τους.

Rapid test: Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν τα τριπλά ράπιντ τεστ, που διαγιγνώσκουν τόσο τον COVID-19 όσο και τη γρίπη τύπου Α και τύπου Β. Εφοδιάστε το φαρμακείο σας με μερικά τεστ και κάντε τα κάθε φορά που τα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους και θέλετε να ξέρετε αν νοσείτε και από τι.

Επιπλέον πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο του σπιτιού σας:

 • θερμόμετρο
 • καθαρό οινόπνευμα
 • αιμοστατική αλοιφή
 • αποστειρωμένες γάζες
 • άρνικα
 • ηλεκτρολύτες
 • τραυμαπλάστ
 • αιμοστατικό βαμβάκι για ρινικές αιμορραγίες
 • ενισχυμένες αυτοκόλλητες ταινίες σύγκλεισης δέρματος
 • δερματικό σπρέι για μικροτραυματισμούς
 • αυτοκόλλητη επιδεσμική ταινία
 • κρέμα επούλωσης και ανάπλασης
 • βαμβάκι
 • ιώδιο
 • καθαριστικό σπρέι πληγών
afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved