Τι μπορεί να δείχνει η πτώση στην σχολική επίδοση ενός παιδιού και τι μπορεί να σημαίνει

Άγχος σχολικής επίδοσης: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας

Τι μπορεί να δείχνει η πτώση στην σχολική επίδοση ενός παιδιού και τι μπορεί να σημαίνει

Έφηβο κορίτσι βαριέται να διαβάσει - Πτώση σχολικών επιδόσεων

Bigstock

Τι μπορεί να δείχνει η πτώση στην σχολική επίδοση ενός παιδιού και τι μπορεί να σημαίνει.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που στην εφηβεία ή την προεφηβεία εμφανίζουν μια αλλαγή στις σχολικές τους επιδόσεις. Κάποια παιδιά που ήταν αρκετά καλά και είχαν υψηλούς βαθμούς, αρχίζουν σιγά σιγά να πέφτουν οι επιδόσεις τους προκαλώντας τους περισσότερο άγχος και στρες. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους; Πότε πρέπει να ανησυχήσουν;

Μειωμένη επίδοση μαθητή

Μειωμένη επίδοση είναι όταν ένα παιδί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις γνωστικές μαθησιακές απαιτήσεις της τάξης που φοιτά. Από εκεί και πέρα αυτό μπορεί να είναι ξαφνικό -είτε στην πορεία των σχολικών ετών, είτε μπορεί να ξεκινήσει από μια μικρή ηλικία και κλιμακούμενα να αυξάνεται.

Όταν ένα παιδί είναι του 20 και ξαφνικά γίνεται του 17 του 16

Αυτό το ξαφνικό, όπως αναφέρει και η ψυχολόγος, με ειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, Ξένια Παρασκευοπούλου στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το συναντάμε στην εφηβεία και στην προεφηβεία όπου αρχίζουν πολλά πράγματα να συμβαίνουν στην ζωή των παιδιών. Εκεί δεν είναι να ανησυχεί κανείς... είναι ένα κομμάτι στην καθημερινότητα των παιδιών. Οι γονείς οφείλουν να φροντίσουν το παιδί και να ανακαλύψει τον λόγο (καλό ή κακό) που προκάλεσε την πτώση αυτή.

Δείτε όλα όσα είπε για την πτώση στην σχολική επίδοση ενός παιδιού στο βίντεο που ακολουθεί και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα έφηβα παιδιά σας ως γονείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved